TAMER ARDA ERŞİN

Aksaray Sarıyahşi Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Fatih Ünsal, belediye binası içerisinde bir vatandaşın darp edilmesi ile ilgili güvenlik kamerası görüntülerinin yayınlanması üzerine, “Haber adı altında yazılı ve görsel medya, haber siteleri ve sosyal medya paylaşımlarında doğrudan şahsımı, partimi ve Sarıyahşi Belediye Başkanlığını karalama ve yıpratmaya gayreti içerisinde” dedi. CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Belediye başkanına soruşturma açtıracak mısınız, yoksa bu belediye başkanı ile çalışma ayıbını devam ettirecek misiniz? Cumhurbaşkanım. Gönül belediyeciliğini, tekme tokat belediyeciliği diye algılayan bu belediye başkanını partinizde tutacak mısınız?” diye sordu.

Aksaray Sarıyahşi Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Fatih Ünsal’ın, kendisinden yardım isteyen vatandaşın belediye binası içerisinde kendisi de oradayken dövülmesine ilişkin görüntüler dün haberleştirildi. 16 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşen bu olayla ilgili olarak Ünsal yazılı açıklama yaptı. Ünsal, belediyedeki makam odasına gelen yurttaşın “agresif tavır sergilediğini ve onun derdini dinlediğini” savunarak, şu açıklamayı yaptı:

“Akabinde belediye binası içerisinde gerek şahsıma gerek makamıma gerekse de belediye personellerine yönelik sinkaflı cümleler ile saldırgan tavırlar çıkardığının tarafıma iletilmesi üzerine, sırf şahsı sakinleştirmek maksatlı dışarıya çıktığımda, belediye personellerinden zabıta müdürünün parmağını kırdığını, makam şoförünün dudağını patlattığını görmem üzerine araya girerek tarafları ayırmak maksatlı müdahale etmeye çalıştığım halde sakinleşmeyerek saldırganca tavırlarının şiddetini artıran şahsın iyi niyetli olmadığı, belediye binamıza gelişinin planlı ve provokatörce bir eylem olduğu aşikardır.

“TANIKLIK GÖREVİM”

Bu hususta şahsın, tarafıma, makamıma ve diğer belediye personellerine yönelik eylemleri dolayısıyla belediyemiz avukatlarınca başlatılan hukuki sürecin halen devam ettiğini ve vatandaşın halen Şereflikoçhisar 1. Asliye Ceza Mahkemesinin 2021/4 esas sayılı dosyasında sanık sıfatıyla yargılandığını, nitekim iştirakimin öfkeli ve saldırgan vatandaşı sakinleştirmeye ve belediye personeli şahsın arasına girerek vakıayı sonlandırmaya çalışmaktan ibaret olduğu bir vakıada yargı mercilerin önünde kamu görevim olarak tanıklık görevimi de ifa ettiğimi,

“ŞAHSIMI VE PARTİMİ YIPRATMAYA DÖNÜK”

en nihayetinde 3. dönem belediye başkanlığı görevini ifa ettiğim Sarıyahşi ilçemizde ilk kez karşılaştığımız bu şekilde bir vakıanın üzerinden 1,5 yıl gibi bir uzun müddet geçtikten sonra bu şekilde gündeme getirilmesinin tamamen şahsımı, makamımı ve partimi karalama ve yıpratma gayreti içerisinde olan şahısların kötü niyetli yaklaşımlarının neticesi olduğunu belirtir, ayrıca şahsımı ziyadesiyle üzen bu talihsiz vakıa dolayısıyla haber adı altında yazılı ve görsel medya, haber siteleri ve sosyal medya paylaşımlarında doğrudan şahsımı, partimi ve Sarıyahşi Belediye Başkanlığını karalama ve yıpratmaya gayreti içerisinde paylaşım yapan kişi ve kurumlar hakkında avukatlarımızca hukuki sürecin başlatıldığını ve devam eden süreçte de gerekli yasal işlem yapılacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

“GÖRÜNTÜ YOK” DEMİŞTİ

Başkan Ünsal açıklamasında olayı ayırmak için gittiğini belirtti, ancak dün ANKA’ya verdiği demeçte, görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını iddia etmişti. Ünsal, “(Görüntü) Nerede var. Vallahi ben hiç görmedim öyle bir şey. O zaman başka birisidir. Karıştırıyorsunuz. Ben mi vuruyormuşum, doğru değil. Yanlış haber hemşerim” diyerek gülmüştü. Ancak Ünsal, görüntülerin yayınlandığının hatırlatılması üzerine tartışmayı ayırmak için oraya gittiğini de dile getirmişti. Ünsal ayrıca dosyada tanık olarak yer aldığını belirtiyor ancak saldırıya uğrayan yurttaş Turgay Alıcı, Başkan Ünsal’ın kendisine yumruk attığını ve süren davada belediyenin görüntüleri “Elektrikler kesikti” diye mahkemeye sunmadığını da açıklamıştı. Alıcı, Başkan Ünsal hakkındaki ilk suç duyurusuna takipsizlik verildiğini ve yeni ortaya çıkan görüntülerle yeni bir suç duyurusunda bulunacağını duyurmuştu.

“SEN KABADAYI MISIN?”

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk de bu dayak olayıyla ilgili olarak bugün basın toplantısı düzenledi. Ertürk, olayın görüntülerini izleterek, Belediye Başkanı Ünsal’ın an ve an yurttaşa nasıl vurduğunu görüntülerden gösterdi. Ertürk, yargıya taşınan olaya ilişkin de tarafların ifadelerini okudu. Ertürk, Başkan Ünsal’a “Sen belediye başkanı mısın, kabadayı mısın? Yoksa ‘Gönül belediyeciliği’ sloganı ile oy alan belediye başkanı mısın?” diye sordu.

“VATANDAŞ ‘ASTIMIM VAR’ DİYE BAĞIRIYOR”

Ertürk, Sarıyahşi Belediyesi’nin kamera kaydı görüntülerini mahkemeden “Elektrik kesintisi nedeniyle kamera arızalandı” diyerek vermediğini de hatırlatarak, “Görüntüler ortada. Adli mercileri yanıltan, delilleri karartan ve bir vatandaşı öldüresiye döven bir belediye başkanı. Kameralarda ses kaydı yok. Görgü tanıkları söylüyor, vatandaş bağırıyor ‘Öleceğim, benim astımım var’ diye. O halde zorba bir şekilde vatandaşı öldüresiye dövüyorlar” diye konuştu.

Ertürk, görüntülerin 1,5 yıl sonra ortaya çıktığını ve bu yüzden şimdiye kadar açıklama yapmadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Görüntüler ortada, şimdi yetkili mercilerin ne yapmasına geldi. Aksaray’da yağmur yağmasa, Uganda’da darbe olsa AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy paylaşım yapıyor, ‘CHP il başkanından açıklama bekliyoruz’ diye. Hüseyin Altınsoy, değerli mevkidaşım. Bu görüntülerden sonra ben senden açıklama bekliyorum. Bu zorbayı partinizde tutmaya devam edecek misiniz, yoksa disiplin kurullarını çalıştırarak partinizden uzaklaştıracak mısınız? Bu sizin önünüzde büyük sınav.

“TEKME TOKAT BELEDİYECİLİĞİ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sesleniyorum. Kıymetli bakanım, ellerini arkadan bağladığı için Ekrem İmamoğlu’na soruşturma açtıran bakanım, bu görüntülerden sonra belediye başkanına soruşturma açtıracak mısınız, yoksa bu belediye başkanı ile çalışma ayıbını devam ettirecek misiniz? Hiçbir delil olmadığı halde, Ordu Valisi’ne hakaret ettiği iddiasıyla Ekrem İmamoğlu’na 4 yıl 10 ay hapis isteyen çok kıymetli cumhuriyet savcılarıma sesleniyorum. Bu görüntülerden sonra, mahkemeyi yanıltmak var, vatandaşı darp etmek var, adil bir karar verecek misiniz, kafanızı yukarıya çevirip yukarının ne dediğine mi bakacaksınız? Sayın Cumhurbaşkanım, size büyük görev düşüyor. ‘Gönül belediyeciliği, millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik’ diyen Cumhurbaşkanım. Gönül belediyeciliğini, tekme tokat belediyeciliği diye algılayan bu belediye başkanını partinizde tutacak mısınız?”

 

Kaynak: anka