Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Afganistan'dan 32 bin kişinin Türkiye'ye yasadışı yollardan göç ettiğini iddia etti. Özdağ, "Gayrı resmi kaynaklardan aldığım bilgi son 1 hafta içerisinde 32 bin Afgan Türkiye'ye gelmiş" dedi.

Özdağ, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özdağ açıklamasında şunları söyledi:

"Gayrı resmi kaynaklardan aldığım bilgi son 1 hafta içerisinde 32 bin Afgan Türkiye'ye gelmiş. Afganistan'dan gelenlerin iki kaynağı var. Birisi Afganistan'ın batısındaki Herat kentinden toplanıp İran'ın Neşet kentine geçenler, ikincisi ise zaten uzun süredir İran'da bulunan ve şimdi İran devleti tarafından kontrollü olarak Türkiye'ye itilenler. Her iki grup da PKK'ya kişi başına 2000 dolar para ödüyor ve beraberinde uyuşturucu getiriyor."

İktidarın Afganistan politikasını eleştiren Özdağ, "Burada gerek sarı muhalefetin gerek Saray Rejimi'nin Afganistan'a bakışı sakat, eksik, yanlıştır. Saray Rejimi meseleye Kabil Havaalanı çerçevesinde bakmakta, sarı muhalefet ise 'aman Kabil'i korumayalım' diye değerlendirmektedir" dedi.

Özdağ ayrıca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Afganistan'dan gelenler arasında Taliban mensuplarının da olduğunu iddia etmişti.

 

Kaynak: anka