Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında göç ve güvenlik konularına ilişkin 1. Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı yapıldı. AB Komisyonu İçişleri Komiseri Ylva Johansson, "Bugünkü toplantıda, Afganistan'daki durumun meydana getirdiği güçlükleri ve diğer endişe verici alanları, ancak birlikte çalışmak suretiyle çözümlenebilecek güçlükleri ele aldık" dedi. 

Türkiye ile AB arasındaki 1. Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) bugün yapıldı. Toplantıda AB heyetine AB Komisyonu İçişleri Komiseri Ylva Johansson, Türk heyetine ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlık yaptı.

Basına kapalı yapılan toplantının ardından Johansson, sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu. Johansson, Türkiye, çoğu Suriyeli olmak üzere dünyada en yüksek sayıda mülteciye ev sahipliği yapmaktadır. Bugünkü toplantıda, Afganistan'daki durumun meydana getirdiği güçlükleri ve diğer endişe verici alanları, ancak birlikte çalışmak suretiyle çözümlenebilecek güçlükleri ele aldık" dedi.

Kaynak: anka