CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, intihar eden Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın isminin bir yurda veya gençlik tesisine verileceğini belirterek, “Enes Kara’yı size unutturmayacağız. Onun dramını, Türkiye’deki herkese, dosta düşmana göstermek adına adını yaşatacağız” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, dün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada;  tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın intiharına tepki gösterdi. Bingöl, 20 yaşındaki Kara’nın unutulmaması için isminin bir yurda veya gençlik tesisine verileceğini açıkladı.

“BİLEREK YURT YAPMIYORLAR”

Bingöl, devlet öğrenci yurtlarının sayısının az olduğunu hatırlatarak, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun soru önergesine cevabını aktardı.

Türkiye’de 81 il, 249 ilçe ve KKTC’de kamunun 779 yurdu olduğunu, özel barınma hizmeti veren yurt sayısının bin 856 olduğunu belirten Bingöl, “Yani özel yurtlar, devlet yurtlarının 2 katından fazla. Tabii bu çok manidar. Devlet, gençlerini koruyup kollamak, onların rahat bir şekilde eğitimlerini almayı organize etmekle yükümlüdür ama bunu hükümet yapmıyor, bilerek yapmıyor. Niçin bilerek yapmıyor. Bu ülkenin ekonomisi, enflasyonu, işsizliği dünya kadar sorunu var. Bunların her birisini gelip bu kürsüde, çürümüş tükenmiş iktidarın yaptıklarını konuşuyoruz. Ama bazen öyle acılar yaşanıyor ki bütün bunları konuşmayı içimize sindiremiyoruz” dedi.

"UNUTAMAYACAĞIMIZ YENİ BİR VAHİM OLAYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK"

Antalya’da geçtiğimiz ay kaçak tarikat yurdunda öldürülen Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birincisi sınıf öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’u hatırlatan Bingöl, şöyle konuştu:

“Bir ay önce pırıl pırıl genç bir kardeşimiz, Antalya'da bir tarikat yurdunda kafası gövdesinden ayrılarak katledildi. Ne oldu? Üzüntüler beyan edildi, unutulmaya terk edildi. Daha dün, hepimizi yürekten yaralayan, içimizi sızlatan, günlerce acısını unutamayacağımız yeni bir vahim olayla karşı karşıya kaldık. 20 yaşında ve Türkiye'nin en başarılı genç beyinlerinden birisi hayatına kıydı ve bıraktığı video ve mektupla, Enes ve Enes gibilerin, o tarikat yurtlarında, yasa dışı yurtlarda, Hükûmet tarafından asla denetlenmeyen yurtlarda, neler yaşadığını bire bir bütün çıplaklığıyla kamuoyuyla paylaştı.

“ENES’İ UNUTTURMAYACAĞIZ”

Doktor olacaktı, benim meslektaşım olacaktı ve bu ülkede yurttaşlarımıza hizmet etmek adına yola çıkmıştı; bırakmadınız. ‘Ben telefonumla dahi konuşamıyorum, kendime sadece ve sadece üç saat ayırabiliyorum’ diyor. İşte, tarikat ve cemaatlerin gerçek yüzü bunlar. Hiç merak etmeyin, Enes Kara'yı Mehmet kardeşimiz gibi size unutturmayacağız, mutlaka ama mutlaka Enes’in adını bir tesise, bir yurda vererek sonsuza dek yaşatacağız ve onun dramını, Türkiye’deki herkese, dosta düşmana göstermek adına adını yaşatacağız.”

 

Kaynak: anka