GAYE ŞEYMA CAN

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili 26 sanığın yargılandığı davada, Suudi Arabistan'a konuyla ilgili soruşturma ve kovuşturma yapılıp yapılmadığının sorulmasına karar verildi.

Cemal Kaşıkçı'nın 2 Ekim 2018 tarihinde Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesiyle ilgili 26 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada diyecekleri sorulan Hatice Cengiz ve avukatı, bu aşamada söyleyecekleri bir şey olmadığını söyleyerek dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Sanık avukatları da bu aşamada söyleyecekleri bir şey olmadığını, mütalaadan sonra beyanda bulunacaklarını ifade etti.

Mahkeme, firari sanıklar hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesine; Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından, Suudi Arabistan Krallığı’na, bu davada yargılanan sanıklar hakkında Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili bir soruşturma veya kovuşturma olup olmadığının ve bir ceza alıp almadıklarının sorulmasına; ceza almaları halinde, mükerrer ceza verilmemesi için Suudi Arabistan’daki kesinleşmiş kararın 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesinin istenmesi ne karar verdi. Dava 24 Şubat 2022 tarihine ertelendi.

Kaynak: anka