İstanbul Gaz ve Doğalgaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ), Sultangazi ilçesinin Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki 900 hane ve yaklaşık 5 bin kişiyi doğal gaza kavuşturmak üzere kazı ve hat döşeme çalışmalarını başlattı. 16 yıldır beklediği doğal gaz müjdesini alan mahalle sakinleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ve İGDAŞ Genel Müdürü Bülent Özmen’i evlerinin bahçelerinde ağırladı. Can Akın Çağlar, kış gelmeden bu sorunun çözüleceğini ve 57 sokağın doğal gaza kavuşacağını bildirdi.

İBB'nin iştiraki İGDAŞ, yıllardır doğal gazın ulaşmadığı mahalle ve sokaklara da yatırım yapmaya başladı. “Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi Doğal Gaz Hat Yatırımı Töreni” İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve İGDAŞ Genel Müdürü Bülent Özmen’in katılımıyla yapıldı.

"57 SOKAĞIMIZI EN KISA SÜREDE DOĞAL GAZLA BULUŞTURACAĞIZ" 

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, 900 haneli Zübeyde Hanım Mahallesi'ne doğal gaz götürülmesi için planlama çalışmaları tamamlanarak, hat döşeme için çalışmalara başlanması dolayısıyla düzenlenen törende konuştu. Çağlar şunları söyledi:

"Ekrem Başkanımızın ben bu göreve başladığımdaki ilk talimat, '39 ilçemize hiçbir ayrım gözetmeksizin imkanlarımız çerçevesinde eşit prensipler göz önüne alınarak hizmet götürülmesi' oldu. Bütün çalışmalarımızı bu talimat doğrultusunda, bu çerçeve içerisinde yürütüyoruz. Dolayısıyla bugün de burada bu amaçla bir aradayız. İstanbul için, İstanbullularımız için nerede bir sorun varsa bizler bu sorunu çözebilmek için hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin bir araya geliyoruz. Bugünkü heyecanımıza ortak olmanızdan dolayı, teşriflerinizden dolayı sizlere kalbi şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Bugün Zübeyde Hanım Mahallesi için gerçekten güzel ve heyecanlı bir gün. Zira 16 yıllık hasretin bittiği bir gün diye düşünüyoruz. İstanbul'un tamamına yakını doğal gazın getirildiği bir ortamda bugüne kadar bu hizmetten bu düzeyde mahallemizin mahrum kalmasına elbette ki gönlümüz çok razı değil, ama az evvel başkanımızın da ifade ettiği gibi birtakım yasal engeller dolayısıyla bugüne kadar hizmet aksamıştı. Bu sayede 57 mahallemizi inşallah en kısa sürede doğal gazla buluşturacağız. Yaklaşık 5 milyon liralık bir maliyet üstleneceğiz. Kış gelmeden bu sorunun çözülebilmesi için bütün ekip olarak arkadaşlarımız zaten bu konuda çok motiveler. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde de kışın bu sorunu çözer kışa demin semaverde içtiğimiz çayı doğal gazda içilen bir çayla taçlandırırız diye düşünmek istiyoruz.”

"DOĞAL GAZ TÜM YURTTAŞLARIMIZIN HAKKI VE ARTIK TEMEL BİR İHTİYAÇ"

İGDAŞ Genel Müdürü Bülent Özmen de temel bir ihtiyaç olan doğal gazı İstanbul’un tamamına ulaştırmak için önce tespitler yaptıklarını belirtti. Özmen, şöyle konuştu:

"Dünyanın incisi olan İstanbul'umuzda yaşayan tüm yurttaşlarımızın hakkı ve artık temel bir ihtiyacı haline gelmiş olan doğalgazı 16 yıl aradan sonra Zübeyde Hanım Mahallemizin tamamına ulaştırmak için ilk adımı bugün birlikte atıyoruz. Bu noktaya gelmek için. İBB ve ilçe belediyemizle birlikte koordineli bir şekilde çalıştık ve bugün bu güzel aşamaya hep birlikte geldik. Bu gurur ve mutluluk hepimize ait. Cumhuriyetimizin kurucusu Çağdaş Türkiye'nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ün değerli annesinin adını taşıyan bu güzide semtin insanlarının tamamı artık İGDAŞ güvencesiyle ve hizmet kalitesiyle doğalgaza kavuşacak. Doğal gaz gibi çağdaş bir ürünü, hızlı, güvenli ve kesintisiz bir şekilde bütün hanelerimize ulaştırmayı İGDAŞ olarak görev kabul ediyoruz.

"DOĞAL GAZIN GİRMEDİĞİ TEK BİR SOKAK KALMAYACAK"

İstanbul'da doğal gazın girmediği tek bir sokak kalmayana dek bu koordineli çalışmaya devam edeceğiz. Bu çabamızın ve irademizin bir sonucu olarak insanımızın yaşam kalitesini hak ettiği yere yükseltmek için aralıksız yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yeni ihtiyaç ve talepleri tespit edip bunu karşılamak için kendimizi sürekli yeniliyor, abonelerimizin memnuniyetini sağlamak için çalışıyoruz. Değerli misafirler ne yazık ki bu büyük ve güzel şehrin hala bazı semt ve sokaklarına doğal gaz henüz ulaşmış değil. Göreve geldiğimiz gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla İstanbul'da çeşitli gerekçelerle doğal gaz ulaştıramadığımız bütün bölge mahalle ve sokakları tek tek tespit ettik. Bu bölgelere neden doğalgaz götüremediğimizi yine tek tek nedenleriyle ortaya koyduk. Sonra bu nedenleri nasıl aşacağımızı yine her bölge her mahalle ve her sokak için çalıştık. İşte bu çalışmaların sonucu olarak son iki yılda Anadolu Yakası'nda Beykoz, Ümraniye, Sancaktepe ve Tuzla'dan yine Avrupa Yakası'ndan Sarıyer, Başakşehir, Eyüpsultan, Çatalca ve örneğin yine çok yakın zamanda Sultangazi ilçemizin Habibler’de henüz doğal gaz ulaşmamış bazı sokaklarımızı onlarca yıl sonra doğal gaza kavuşturduk.

"5 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA 10 KİLOMETRELİK HAT ÇEKECEĞİZ"

Değerli misafirler Zübeyde Hanım Mahallesi'ni de içine alan bu bölgeye ilk olarak 2005-2006'de hizmet getirmişiz. Ve bu çerçevede 133 sokağımızı doğal gaza kavuşturmuşuz. Ancak imar, kadastral ve benzeri sebeplerle 57 sokağımıza bu imkânı 16 yıl boyunca getirememişiz. Son iki yılda verdiğimiz uğraşlar İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyemizle yaptığımız koordineli çalışmalar sonucunda bugün bu sorunu çözmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünden itibaren hat döşeme çalışmasını çok hızlı bir şekilde yaparak 5 milyon Türk lirasına yaklaşan bir yatırımla yaklaşık 10 kilometre doğal gaz hattımızı çekecek ve ilgili noktalara servis kutularımızı koyacağız. Böylece 900 hane ve yaklaşık 5 bin vatandaşımıza dokunmayı hedefliyoruz.”

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise imar ve kadastral sorunlar nedeniyle 16 yıl boyunca doğal gaz alamayan Zübeyde Hanım Mahallesi’ne getirilen yatırım nedeniyle İBB ve İGDAŞ yöneticileri ile ilçe belediye meclisine teşekkür etti. 

Törende konuşmaların ardından doğal gaz hattı döşenmesi için çalışmalar başladı. Can Akın Çağlar, Abdurrahman Dursun ve Bülent Özmen, mahalle sakinlerinin evlerine misafir olarak sohbet etti ve talepleri dinledi.

 

Kaynak: anka