İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'nın Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin, "Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu bu meseleye çekmek, -altını çizerek söylüyorum- bu saldırı kadar tehlikeli. Hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır" dedi.

Süleyman Soylu, orman yangını dolayısıyla bulunduğu Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Meram'da yaşanan olaya ilişkin açıklama yaptı. 

Saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Soylu, saldırıya neden olan olayların 11 yıl önce iki aile arasında yaşanan husumetle başladığını ve o günden bugüne sürdüğünü söyledi. 

Yangınlarla mücadele ederken Konya'daki silahlı saldırı haberinin gelmesinin acı olduğunu söyleyen Soylu, "Başka bir acı üzerine acının yaşanmasıdır. Her olayın istismar edildiği gibi, maalesef siyasallaştırılmaya çalışıldığı gibi Konya'daki bu katliam, menfur saldırı, alçak tertip de ifade etmem gerekir ki istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu bu meseleye çekmek, -altını çizerek söylüyorum- bu saldırı kadar tehlikeli. Hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır" dedi. 

Bakan Soylu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

KİMSE UĞRAŞMASIN: "Bu memleketin kardeşliğiyle kimse uğraşmasın. Bir takım sosyal medya mahfillerinde bu memleketi, milleti birbirine düşürübilmek için bir çabayı içeriden, dışarıdan sürekli körüklemektedirler. 

NE KADAR SAPKIN BİR ANLAYIŞ Kİ 11 YILDIR BU HUSUMET DEVAM EDİYOR: Hem başımız sağ olsun hem de geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Meseleyi tekrar altını çizerek söylüyorum. 2010 yılında iki ailenin karşılıklı birbirleriyle, bugünkü eylemi gerçekleştirenin yine bir silah çekme hadisesi söz konusu. 11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ne kadar cinnet hali ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet her halle devam ediyor.  

KATİLİN ADALETE TESLİM OLDUĞU HABERİNİ VEREBİLME FIRSATI OLUR DÜŞÜNCESİNDEYİM: Bundan 4-5 ay önce yine bir tartışma olmuş. Bunların hepsi hem güvenlik güçlerimize hem de adalete intikal etmiş. Ondan önce de çeşitli tartışmalar söz konusu olmuş. Ama şunu ifade etmek istiyorum: Bu ülkenin birliğinin ortadan kalmasına yönelik her saldırı bilinmelidir ki bizim birliğimizi çok daha artıracaktır. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da hem istismara hem provokasyona hem de bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatı olur düşüncesindeyim."

Kaynak: anka