TAMER ARDA ERŞİN

SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer’in de aralarında bulunduğu altı SOL Partili hakkında Çorum’da “Halk salgında açlıktan ölüyor, zenginler ve iktidar şatafat içinde yaşıyor” başlıklı bildiriyi dağıttıkları gerekçesiyle; “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek ve devleti aşağılamak” suçlamasıyla soruşturma açıldı. Başer emniyetteki savunmasında, “Aksine bu çalışmaların yapılmasına engel olunması, soruşturma açılması Türk Ceza Kanunu’na göre siyasi parti faaliyetini engelleme suçunu oluşturur. Aksine bu soruşturmayı açanlar suç işlemektedir” dedi.

SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer ve beş SOL Parti üyesi 26 Mayıs 2021 tarihinde, Çorum’da; “Halk salgında açlıktan ölüyor, zenginler ve iktidar şatafat içinde yaşıyor” başlıklı bildiri dağıtmışı.  

SOL Partili altı isme “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek ve devleti aşağılamak” suçlamasıyla iki ayrı soruşturma açıldığı öğrenildi.

İlknur Başer, bugün Ankara’da soruşturma kapsamında Emniyet’te ifade verdi. Başer, “(Bildiri dağıtımı) Bu çalışmaları yapmak en doğal, yasal hakkımız ve başkanlar kurulu üyesi olarak benim de görevim. Aksine bu çalışmaların yapılmasını engel olunması, soruşturma açılması TCK’ya göre siyasi parti faaliyetini engelleme suçunu oluşturur. Aksine bu soruşturmayı açanlar suç işlemektedir” dedi.

Başer, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Yolun sonuna geldiniz. Uyguladığınız ekonomi politikaları halkı açlığa, yoksulluğa, işsizliğe sürüklemekte. Gözünüzü halkın sorunlarına kapattınız, kulağınızı tıkadınız. Kendi ikbaliniz ve bekanız için her yolu mubah görüyorsunuz” diye konuştu. Milli Güvenlik Kurulu’nun son bildirisinde ekonomik krizin “milli güvenlik sorunu” olarak görüldüğünü anımsatan Başer, şunları söyledi:

“Halk açlık, sefalet, işsizlik içinde yaşarken kendini düşünenlere vereceğimiz prim yoktur. Ne bu baskılar, şiddet politikalarınız bizi yıldıramaz. Uçurumun kenarına geldiniz. Siyaseti tekelinize aldığınızı zannediyorsunuz. Her şeyi siz bildiğinizi zannediyorsunuz. Artık yeter, halkın isyanı örgütlü bir güce dönüşecek. Onurlu davranın istifa edin.”

 

 

 

Kaynak: anka