Şile'de dalgalara kapılarak, denizde kaybolan 5 kişiden sonuncusu olan Ömer Hadi Can'ın cansız bedenine ulaşıldı. Can’ın cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Şile Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Şile’de denize giren 5 kişi, dalgalara kapılarak gözden kaybolmuştu. Şile Kaymakamlığı, kaybolan kişilerden birinin kurtarıldığını duyurmuştu. Diğer 3 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı. Kaybolan kişilerden Ömer Hadi Can için arama çalışmaları bugün de sürdü.

Sabah erken saatlerde arama çalışmalarına tekrar başlayan ekipler, Ocaklı Ada olarak bilinen Şile Kalesi yakınlarında Ömer Hadi Can’ın cansız bedenine ulaştı. Can’ın cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Şile Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

ŞİLE’DE DENİZE GİRMEK BUGÜN DE YASAKLANDI

Şile Kaymakamlığı yoğun dalga ve akıntı nedeniyle Şile’de denize girmenin bugün için de yasaklandığını açıkladı. Yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Bugün rüzgarın kuzey doğudan 3 ila 5, dalga yüksekliğinin 1 ila 2 metre olacağı, rüzgarın öğle saatlerinden itibaren daha şiddetli eseceği, dalga yüksekliğinin de buna bağlı olarak artacağı tahmin edilmektedir.  Yarın rüzgarın kuzey doğudan 3-5 şiddetinde yer yer 4-6 şiddetinde, dalga yüksekliğinin 1.5 ila 2.5 metre olacağı hava / deniz raporlarıyla bildirilmiştir.

Sahada görevli bulunan Şile Sahil Güvenlik Komutanlığı’mız ve plajlarımızda görevli cankurtaranlarımızdan aldığımız anlık hava/deniz durumuna ilişkin raporlara göre dalga yüksekliğinin ilçemiz plajlarında hali hazırda 1 ila 2 metre arasında olduğu tespit edilmiştir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava/deniz raporları ve bölgedeki hava durumunun değerlendirilmesi neticesinde bugün ilçemiz sahillerinde yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşlarımızın can emniyetini korumak aracıyla gün boyu denize girmek yasaklanmıştır.

Yarın hava/deniz tahmin raporları ve sahada bulunan görevlilerimiz tarafından takip edilecek deniz durumuna göre bilahare değerlendirme yapılacaktır.”

Görüntü: Arşiv

Kaynak: anka