Muğla’nın Fethiye ilçesinde eşi Selvan Acar'ı (25) öldüren Tanju Acar (31), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından açıklama yapan dava avukatlarından Fatih Tahancı, “Canavarca hisle, eziyet çektirmek suretiyle öldürmek suçundan da ceza alması için istinaf başvurumuzu yapacağız” dedi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi Selvan Acar'ı (25) öldüren Tanju Acar (31), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 7 Aralık 2020 tarihinde Fethiye ilçesinde meydana geldi. Tanju Acar, cinayetten bir gün sonra Kaş ilçedeki ormanda saklandığı çalılıklar arasında yakalanıp gözaltına alınmıştı. Acar, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Acar, yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Açıklanan kararın ardından açıklama yapan avukat Fatih Tahancı, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“7 Aralık 2020 tarihinde Selvan Acar, eşi tarafından katledilmişti. Eşi dediğimiz kişi, bir uyuşturucu bağımlısı, bir müptezeldi aslında. Koruma kararlarını yok saymıştı. Boşanma aşamasındalardı. Selvan’a hayat hakkı tanımamıştı. Daha sonra, aslında biz 7 Aralık 2020’den sonra dosyaya dahil olduk biz avukat olarak. Öğrendik ki, bunlar Selvan’ın çekmiş olduğu acıların en sonuncusuydu, hayatı aslında sona ermişti. Bundan daha öncesinde Tanju onu hayat kadınlığına zorlamıştı. Ancak tabi ki Selvan bunların hep karşısında durmuştu. Duruşma zamanında gördük ki, dosya ilerlerken her bir celsede haksız tahrik indiriminden yararlanmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Ancak Türk yargısı bunun karşısında durdu tabi ki. Hak ettiği cezayı bugün Tanju Acar’a verdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası… Eşe karşı ve tasarlanarak kasten öldürme suçundan.

“CANAVARCA HİSLE, EZİYET ÇEKTİRMEK SURETİYLE ÖLDÜRMEK SUÇUNDAN DA CEZA ALMASINI İSTİYORDUK”

Tabii ki biz dosya bağlamında, canavarca hisle, eziyet çektirmek suretiyle öldürmek suçundan da ceza almasını istiyorduk. Nitelikli hal olduğundan dolayı…  Ancak mahkemenin taktiri şu an bu yönde. Biz bu yönde dosyanın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının, nitelikli hallerinden birsinin de etkin olduğunu ortaya koymak için istinaf başvurumuzu zaten yapacağız. Dosyanın takipçisi olacağız.

Hatırlarsanız, daha öncesinde dosyayı takip edenler bilecektir. Kadir Şeker adında bir tanığımız söz konusuydu. Tanju Acar’ın vicdan azabıyla bu işi canavarca hisle yaptığını ortaya koymuştu. Şu an cezaevindeki bir başka hücrede yatan kişi… Bunların hepsi yok sayılarak savunmalar geliştirildi.

Rahmetli Selvan’a ağza alınmayacak iftiralar atıldı. Ancak bu iftiraların hepsinin bir gerçeği yansıtmadığı ortaya konulmuş oldu ve Tanju Acar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını almış oldu. Fethiye’mizde bundan iki gün önce tekrar bir kadın cinayeti ne yazık ki gerçekleşti. Umarız kadın cinayetleri artık son bulur ülkemizde. Umarız bu verilen kararlar, bu canileri bir şekilde durdurur, yola getirir. En azından ağırlaştırılmış hapis cezasından korkarlar ve bu şekilde bir adalet tesis edilmiş olur. En azından hayat haklarını bir şekilde koruyabilmiş oluruz.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ, İNSANI YAŞATIR, KADINI YAŞATIR. TEKRARDAN BU SÖZLEŞMEYE DAHİL OLMAK İÇİN YAPILMASI GEREKİYORSA YAPMALIYIZ”

Bundan iki gün önce Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına dair karar karşı açılan iptal davasından ne yazık ki yürütmeyi durdurma taleplerini reddettiğini ve İdari Dava Dairesi’nin de bu talepleri reddettiğini öğrenmiş olduk. Bu, bizleri bir hukukçu olarak da cidden yaraladı. Çünkü, İstanbul Sözleşmesi, insanı yaşatır, kadını yaşatır. Bu çerçevede tekrardan bu sözleşmeye dahil olmak için devlet ve millet olarak nereye gidilmesi, yapılması gerekiyorsa yapmalıyız. Selvanlar ölmesin, Selvanlar hayatlarına devam etsin. Çocuklarıyla birlikte mutlu olsunlar. Selvan’ın iki tane çocuğu arkada kaldı ancak bundan sonra başka canlar, hayatlarına devam edebilsin diye bizler bu tür dosyaların takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: anka