Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasında aracılık yapan gazeteciyi, ‘görüşme kaydı’ eşliğinde ifşa etti. Peker, sosyal medya hesabından, gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı görüntülü telefon görüşmelerinin kayıtlarını, “Anlatımlarımda ismi geçen herkesi uyarıyorum. Beni yalanlamayın, herkesi rezil ederim. Adam gibi dik duracağız. Yoksa yerle yeksan ederim!” mesajıyla paylaştı.

Sedat Peker'in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla başlayan tartışma yeni paylaşımlarla yeni bir boyuta taşındı. Bakan Soylu ile Peker arasında bir gazetecinin aracılık ettiği iddiası gündeme geldi.

ÖZGÜR ÖZEL 'ARACI GAZETECİYİ' SORDU

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Sana çok yakın bir gazeteci, Sedat Peker ile görüşüp 'Bakan sana bir şeyler söyleyecek ama sinirlenme, kapatalım bu işi' dedi mi?” diye sordu.

Soylu ile Peker arasında aracılık yaptığı öne sürülen Hadi Özışık bu iddiayı reddetti.

Bunun üzerine Peker sosyal medya hesabından Özışık ile yaptığı iki telefon görüşmesinin görüntü kayıtlarını paylaştı.

"KENDİMİ REZİL DURUMA DÜŞÜRMEM"

Peker ilk paylaşımında, “Kıymetli dostlarım, İnternethaber sitesinin sahibi olan Hadi Özışık - Süleyman Özışık kardeşler en yakınları olan Süleyman Soylu'yla benim aramda aracılık yaptıklarını yalanlamışlar. 'Söyleyen şerefsizdir' demişler. Ben kimseye hile yapmam, ancak kendimi de rezil duruma düşürmem" notuyla Hadi Özışık ile yaptığı görüşmenin görüntü kaydını yayınladı.

Bu görüşme sırasında Peker ile Özışık’ın, Peker’in açıklamalarının yankıları üzerine değerlendirme yapmaları, Peker’in Soylu’nun açıklamalarına tepki göstermesi dikkat çekti.

"YERLE YEKSAN EDERİM"

Peker’in ikinci mesajında da Özışık ile yaptığı başka bir telefon görüşmesinin görüntü kaydına yer verildi. Bu görüşmede de Hadi Özışık, Bakan Soylu ile kendisi değil, kardeşi Süleyman Özışık’ın görüştüğünü söylerken Peker’den bu bilginin düzeltilmesini istedi.

Peker bu görüşmenin kaydını da “Anlatımlarımda ismi geçen herkesi uyarıyorum. Beni yalanlamayın, herkesi rezil ederim. Adam gibi dik duracağız. Yoksa yerle yeksan ederim!” mesajıyla paylaştı.

 

Kaynak: anka