UFUK KEKÜL

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "50 artı 1’in kum saatini çalıştıran Sayın Erdoğan, şimdi bu kum saatini durdurmak için formüller arıyor. 40 artı 1 yapalım denirse, bu çok daha büyük sorunlara yol açar. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde tadilat yaparak yola devam edilmek isteniyorsa bu sistem tadilatla düzelmez" dedi.

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Giresun’da; Giresun Gazeteciler Derneği’nde basın toplantısı yaptı. Türkiye’nin geçim sıkıntısını konuşması gerektiğini dile getiren Sarıgül, gündemdeki “50 artı 1” tartışmalarını değerlendirdi. Sarıgül, şunları söyledi:

“Her gün yeni bir gündem buluyoruz. 50 artı 1 meselesi var. 50 artı 1 diyerek kum saatini çalıştıran Sayın Erdoğan, şimdi bu kum saatini durdurmak için formüller arıyor. ‘Biz artı 50 artı 1’i alamıyoruz. Bunu düşürelim.’ Örneğin 40 artı 1 yapalım denirse bu çok daha büyük sorunlara yol açar. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde tadilat yaparak yola devam edilmek isteniyorsa bu sistem tadilatla düzelmez.

Türkiye Değişim Partisi olarak biz; tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü Meclis, bağımsız yargıya dayanan parlamenter demokratik sistemden yanayız.

"DEDİĞİM DEDİK ÇALDIĞIM DÜDÜK DİYEN BİR YÖNETİM VAR"

“Dediğim dedik, çaldığım düdük diyen bir ülke yönetimiyle karşı karşıyayız. Yurttaşlarımız maalesef her geçen gün fakirleşiyoruz. Ekonomist Cumhurbaşkanı dediğim dedik çaldığım düdük diyor, maalesef olan aziz milletimize oluyor. Bunların nedeni tek adam yönetimidir.

Türkiye’nin ekonomik sorunu yok, yönetim sorunu var. Gece sabaha karşı 4 kere Merkez Bankası başkanını görevden alırsanız, ekonomiye güven vermezseniz, dolar gelir önemli ölçüde rekor kırar. Sayın Erdoğan ekonominin kitabını yazmış, doğrudur. Ben de her gittiğim yerde o kitabı görüyorum. Ama maalesef o kitabın adı ‘Geçinemeyenler’ kitabı. Üretmeden tükettiniz. Olmadan harcadınız, har vurup harman savurdunuz. Ülkeyi getirdiğiniz yer burası. AK Parti yöneticilerine soruyorum: Vicdanınız sızlamıyor mu?”

Siyasal partilere “sakinleşme” çağrısı yapan Sarıgül, “Siyasetin bir kuralı, nezaketi, kalitesi olmalı. Gelin siyasetten sinkaflı konuşmayı, kötü sözleri kaldıralım. Gelin camilerde, kışlalarımızda, okullarımızda, karakolda, adliyede siyaset yapmayalım. Partilerimiz farklı olabilir ama vatan sevgisinde insan sevgisinde birleşebiliriz” dedi.

Sarıgül, seçimlere 1,5 yıl kala ittifaklar yapılmasının yanlış olduğunu söyledi. Sarıgül, “Daha köprülerin altından çok sular geçer. Siyasette 24 saat uzun bir süredir. O siyasi partilere bakın tabelaları bile yok, ilçeleri, illeri bile yok. Kağıt üstünde adları var. TDP bütün anketleri altüst edecek” ifadesini kullandı.

“SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILMALI”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Mustafa Sarıgül, erken seçime de karşı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Seçimler zamanında yapılmalı. Zamanında yapılmazsa, iktidar derki bak benim daha 1 senem vardı siz bana şöyle yaptınız böyle yaptınız. Bırakın bir sene çabuk gelir geçer. Koltuk heyecanınız olmasın, memleket heyecanınız olsun. Biz ülke yansın batsın, iktidara gelelim durumunda değiliz. Memleket iyi olsun da biz iktidara gelmeyelim.”

Kaynak: anka