Şanlıurfa'da polisin kent merkezi ve 3 ilçede eş zamanlı olarak yaptığı operasyon ile piyasa değeri 1 milyon 750 bin lira olan yüzlerce sahte cumhuriyet altını ele geçirildi. Operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince dün kent merkezi ile Bozova, Suruç ve Akçakale ilçelerinde eş zamanlı düzenlediği operasyon ile kendi yaptıkları sahte cumhuriyet altınlarını piyasaya sürmeye hazırlanan şebeke çökertildi. Ele geçirilen yüzlerce sahte cumhuriyet altının piyasa değerinin 1 milyon 750 bin lira olduğu açıklanırken, operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı. 

Operasyonda şüphelilere ait 20 adres ve araçta yapılan aramalarda altın basımında kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda kalıp, yüzlerce sahte cumhuriyet altını ve bir tabanca ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

"SAHTE ALTINLARI PİYASAYA SÜREREK VATANDAŞ VE ESNAFI MAĞDUR ETTİKLERİ TESPİT EDİLMİŞTİR"

Operasyon ile ilgili olarak Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nün basına verdiği bilgi ise şöyle:

“Şüphelilerin ülkemizde basımı yalnızca Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünce yapılması gereken Cumhuriyet altınlarını, merdiven altı atölyelerde kendi üretmiş oldukları kalıplar vasıtasıyla sahte olarak ürettikleri altınları piyasaya sürerek vatandaşları ve esnafı mağdur duruma düşürdükleri tespit edilmiştir.

Şüphelilere ait 20 adres ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda altın basımında kullanıldığı değerlendirilen kalıp, piyasa değeri yaklaşık 1.750.000 TLdeğerinde sahte cumhuriyet altını ile 1 adet ruhsatsız tabancaya el konulmuştur. Şüpheliler ile ilgili tahkikat devam etmektedir."

 

Kaynak: anka