NAİF KAÇMAZ

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın şikayeti üzerine, Şanlıurfa Adliyesi önünde sürdürdüğü adalet nöbetinin 185. gününde Emine Şenyaşar hakkında “kamu görevlisine hakaret” suçlaması ile 4 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. Ferit Şenyaşar, “Katliamı yapanlarla ilgili herhangi bir soruşturma yapılmıyor. Burada Şanlıurfa adalet sarayında üstünlerin hukukunu uyguluyor. Annem hakkında bu davayı açmalarının sebebi adliye önündeki bu haykırışımızı kesmek taleplerimizi yok saymaktır” dedi.

Şanlıurfa Adliyesi önünde 185 gündür sürdürdükleri adalet nöbeti sırasında anne Emine Şenyaşar hakkında, yaktığı ağıtlarda eşi ve çocuklarının öldürüldüğü olayda payı olduğunu iddia ettiği AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a hakaret ettiği gerekçesi hapis cezası istemi ile dava açıldı. Soruşturma, AKP’li Yıldız’ın şikayeti üzerine yürütüldü.

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte Şanlıurfa adliyesi önünde adalet nöbeti eylemini sürdüren Ferit Şenyaşar, bu davanın adalet taleplerine karşı açıldığını savundu. Şenyaşar şöyle konuştu:

“En son annem buradayken sürekli feryat ediyor ‘nerede adalet, nerede hukuk, nerede devlet’ diye isyan ediyor. Savcılar ve emniyet annemin bu isyanından bu haykırışından bir cümle alarak, annem hakkında kamu memuruna hakaretten dolayı dava açmışlar. Ve annem hakimin karşısına çıkacak. Sadece adalet istediği için hakimin karşısına çıkacak. Karşı taraftan katliamı yapanlarla ilgili herhangi bir soruşturma yapmıyor. Burada Şanlıurfa adalet sarayında üstünlerin hukukunu uyguluyor. Annem hakkında bu davayı açmalarının sebebi adliye önündeki bu haykırışımızı kesmek taleplerimizi yok saymaktır.”

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimleri için seçim çalışması yapan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve akrabalarının Şenyaşar ailesine ait işyerini ziyareti sırasında çıkan olaylarda Yıldızın kardeşi Mehmet Şah Yıldız ile Celal ve Adil Şenyaşar kardeşler hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Suruç Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı oğullarını ziyarete giden baba Hacı Esvet Şenyaşar da hastanede uğradığı saldırıda öldürülmüştü.

"HASTANEDE YAŞANANLARLA İLGİLİ HALA BİR DAVA YOK"

Adliye önündeki adalet nöbeti sırasında açıklama yapan Ferit Şenyaşar, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı ve yetkililerin, kardeşleri ve babasının Suruç Devlet Hastanesi’nde öldürüldüğünü kabul ettiğini, ancak hastanede yaşanan olaya ilişkin dosyanın halen açılmadığını öne sürdü. Şenyaşar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Annem ile birlikte Şanlıurfa adalet sarayı önünde 6 aydır adalet nöbeti bekliyoruz. Üç insanımız Suruç Devlet Hastanesi içinde katledilmiştir. Bunu hiçbir yetkili inkar etmiyor, hepsi kabul ediyor. Şanlıurfa Başsavcısı da olayı kabul ediyor, Suruç Kaymakamı da kabul ediyor, Şanlıurfa Valisi de hastanede böyle bir katliam yapıldığını kabul ediyor. Dava üzerinde üç buçuk yıldır süre geçiyor. Devletin hastanesinde üç insan katledilmiş dava ile ilgili hala bir soruşturma yok. Katliamla ilgili bir hukuki soruşturma yapılmamıştır. Katliamı yapanlar toplum içinde dolaşıyorlar.

“YA ADALET YA DA ÖLÜM BİZİ BU ADLİYENİN ÖNÜNDEN KALDIRACAK”

Bundan dolayı annem ile birlikte Şanlıurfa adalet sarayı önünde 6 aydır adalet nöbeti tutuyoruz. Bu nöbetimiz boyunca 5 sefer gözaltına alındık, 2 sefer güvenlik şube polisleri tarafından darp edildik, hastaneye kaldırıldık. İstediğimiz tek bir şey var o da adalettir. Şanlıurfa savcısı ve emniyeti bu talebimizi karşılamak yerine bu talebimizi engellemek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bu adalet nöbetine başlarken sloganımızı baştan söylemiştik, ya adalet ya da ölüm bizi bu adliyenin önünden kaldıracak."

 

Kaynak: anka