Sağlık Bakanlığı, Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu’nun hastaneye getirilişinde ihmali olduğu iddia edilen Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi başhekiminin açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, Tunceli Ovacık’ta operasyon sırasında yaralanan ve tedavi için kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden, Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu’nun hastaneye getirilişinde ihmali olduğu iddia edilen hastane başhekiminin, Bakan Fahrettin Koca’nın talimatıyla açığa alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Başhekimin, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmali olduğu ileri sürülmüştü. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Tunceli Ovacık’ta operasyon sırasında yaralanan Jandarma Uzman Çavuş  Burak Tortumlu, askeri helikopter ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Şehidimizin hastaneye getirilişinde, helikopterin indiği alana ambulansın vaktinde ulaşmasında ihmali olduğu ileri sürülen hastane başhekimi, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın talimatıyla açığa alınmış ve ilgililer hakkında soruşturma başlatılmıştır”

Kaynak: anka