ESMA TURAN

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldürüp cesedini varil içinde yaktıktan sonra üzerine beton döken Cemal Metin Avcı, bugün beşinci kez hakim karısına çıktı. Avcı, Pınar Gültekin'in ölmeden yakıldığına yönelik iddialara, “İlk yardım belgem var. Pınar'ın öldüğünü kontrol etmiştim. Çok pişmanım” yanıtını verdi.

Pınar Gültekin'i geçen yıl temmuz ayında öldüren Cemal Metin Avcı'nın yargılanmasına bugün, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Davanın beşinci duruşmasında Pınar Gültekin' in yaşarken yakıldığı iddialarının ardından mahkemeye gönderilen Adli Tıp raporu okundu. Raporda Gültekin'in ölüm zamanının belirlenemediği belirtildi.

“ÖZEL HAYATI MI YARGILANIYOR”

Gültekin Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, duruşmada, “Dava ilerleyemiyor. Tüm taleplerimiz ve çabalarımız sürüncemede kalıyor” diyerek şunları söyledi:

“Yargılamanın başından bu yana haksız tahrik savunması var. Cemal Metin Avcı, Pınar'ı kendisini tehdit ettiği için öldürdüğünü söyledi. 'Bana bıçak çekti, o yüzden öldürdüm' dedi. Olay yerinde bıçak yok. Pınar'ın bıçak çekmediği belli. Biz neden ABD'den telefon kayıtlarını istiyoruz. ‘Kız katledildi ama hak etmişti’ mi demek istiyorsunuz? Bu yargılamada mahkemenin iki yıl öncesine kadar telefondaki belgeleri istemesini anlayamıyoruz. Maktulenin özel hayatını mı yargılıyoruz?

“SİZ ADİL DEĞİLSİNİZ”

Bu cinayet tek başına işlenemez. Cemal'in ailesi ve ortağı bağ evine gidiyor. Ayten ve Selim Avcı, Pınar’ın orada olup olmadığına bakmaya gittiklerini söylüyorlar. Ortakları ise tadilat için gittiğini söylüyor. Sigara izmaritleri ve DNA örnekleri ile orada oldukları ortaya çıktı. ‘Suç delillerini gizleme ve değiştirme amacıyla o eve gitmişler’ dedik. Kanun yararına bozma talebimiz kabul edildi fakat biz mahkeme heyetinin bağımsız ve tarafsız olduğunuzu düşünmüyoruz. Siz adil değilsiniz, adil de görünmüyorsunuz.”

Cemal Metin Avcı'nın avukatının konuştuğu sırada Pınar Gültekin'in babası, “Kız babası dünyayı yakar. Sen neyi savunuyorsun” diyerek bağırıp, avukatın üzerine doğru yürüdü ve duruşma salonundan çıkarıldı. Cemal Metin Avcı'nın avukatı ise "Biz burada savunma yaparken maktulenin ölümü hak ettiğini söylemiyoruz. Herkesin savunma hakkı var. Biz tahrik gibi konuların arkasına saklanmıyoruz. Amerika'dan gelecek belgeler önemli" dedi.

"İLK YARDIM BELGEM VAR"

Cemal Metin Avcı ise “Son gelen adli tıp raporuna katılmıyorum. Benim ilk yardım belgem vardı. Kişinin öldüğünü kontrol etmiştim. 15 dakika sonra yok etmek amacıyla bunu yaptım. Çok pişmanım. Keşke olmasaydı. Olayın en başından itibaren detaylı bir şekilde anlattım. Bunu tek başıma yaptım. Keşifte varili taşıdığımı gördünüz. Olmamış şeyleri olmuş gibi anlamasınlar. MOBESE'de görülen araçlar aileme ait araçlar değil" dedi.

Duruşma 27 Eylül’e ertelendi.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan baba Sıddık Gültekin, şunları söyledi:

“Bu beşinci duruşmamızdı. 2 bin kilometre yol geliyorum. Mahkemenin bu saatten sonra adil olmayacağına kanaat getirdik. Ben zaten mahkemeyi terk ettim. Boykot ettim. Kızımın acısı bir taraftan, hâkimlerin bize yaptığı bir taraftan. Ben buradan Cumhurbaşkanı’na, Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Lütfen, acılıyız. Bizim acımızı anlasınlar. Hepsi de kız babaları. Diyecek bir şey bulamıyorum.”

“ADALET CANİNİN YANINDA”

Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin, “Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Bir sene oldu. Adalet bizim tarafımızda değil, caninin tarafında. Adalet Bakanı’ndan da rica ediyorum. Artık konuşamıyorum” diye konuştu.

Duruşmaya katılan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise şunları söyledi:

“Mahkemeler, detayları, delilleri ortaya çıkarmak yerine karartmakla meşguller. Bugün her şey ortadayken mahkeme Amerika’dan telefon kayıtlarını bekliyor. Neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz. Cinayetin nasıl işlendiği belli. Cinayetten sonra o alana kimlerin ne için gittiği belli. Bütün bunlar ortadayken mahkeme ise katillere şefkatli ama yüreği yanmış bir babayı feryat etti diye mahkemeden dışarı çıkarmak kadar cesur ve insanlıktan çıkmış. Protesto ediyoruz. Burada bir insanlık suçu işleniyor ve mahkeme bu suçu gizlemeye çalışıyor. Kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Baba Sıddık Gültekin

* Pınar Gültekin

* HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni

 

 

Kaynak: anka