GAYE ŞEYMA CAN

Silahlı terör örgütü PKK'ın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları Rezan Sarıca, Ali Maden, Baran Doğan, Cengiz Yürekli, İnan Akmeşe, Mahmut Taşçı, Mehmet Selim Okçuoğlu ve Suat Eren, haklarında "örgüt üyeliği" iddiasıyla açılan davada hâkim karşısına çıktı. Avukatlar, iddianamenin gelişigüzel hazırlandığını ve ortaya delil konmadığını iddia etti.

Öcalan'ın avukatlarına yönelik davanın ilk duruşması, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görüldü. Duruşmada tutuksuz sanık İnan Akmeşe hariç tüm diğer tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada sanıklar Ali Maden, Cengiz Yürekli, Mahmut Taşçı, Suat Eren, Rezan Sarıca ve Baran Doğan dinlendi.

Sanık Cengiz Yürekli, savunmasında, "Öcalan ile görüştüğüm söyleniyor ve bu bir suç olarak görülüyor. Ben İmralı’ya da gitmedim, Öcalan’la da görüşmedim. Hiçbir şekilde görüşemedim. Burada esas olan görüştüğüm değil, niye görüşemediğimdir’’ dedi.

“KOD ADI AVUKAT”

Mahmut Taşçı ise duruşmadaki savunmasında, “Nezahat Paşa Bayraktar hakkında, ‘kod adı avukat’ diye yazılmış iddianamede, iddianamenin gelişigüzel hazırlandığı buradan belli. Çok ayıp bir şey bu, kınıyorum ben bunu” dedi.

“ADALET BİRKAÇ TANE KENDİNİ BİLMEZ EMNİYET GÖREVLİSİNE EMANET EDİLECEK BİR ŞEY DEĞİL”

Suat Eren, mahkemedeki savunmasında, “Benim, 2014 yılından beri cemaatin emniyetçileriyle büyük kavgam var. Ben bu kavgada tehdit edildim. Bu dosya kişisel muhabbetlerden oluşturulmuş bir dosya. Kız arkadaşımla olan konuşmam örgüte üyelik suçuna kanıt olarak gösteriliyor. Konuşmada ‘Molotoflu olaylardan uzak durun’ diyorum. Bu iddianame iade edilmeliydi. İçi boş bir soruşturma. Bunu bize yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Adalet, birkaç tane kendini bilmez emniyet görevlisine emanet edilecek bir şey değil” diye konuştu.

“İDDİANAMEDE DELİL YOK”

Duruşmada savunma yapan Baran Doğan ise iddianamede delil olmadığını söyleyerek, “İddianameye delil koyamamışlar; bu iddianame, sayın meslektaşlarımın dediği gibi iade edilmeliydi.  Mahkemeniz iade etmiyor bir de bu sanıklarla ilgili ‘herhangi bir beyan var mı’ diye emniyete yazı yazıyor, mahkemenin böyle bir yazı yazmak yetkisi var mı? Bu uygulama hukuksuzdur, kabul etmiyorum” dedi.

Duruşma, eksik giderilmesi için ertelendi. 

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, avukatlar Ali Maden, Baran Doğan, Cengiz Yürekli, İnan Akmeşe, Mahmut Taşçı, Mehmet Selim Okçuoğlu, Rezan Sarıca ve Suat Eren'in PKK/KCK silahlı terör örgütünün sözde Önderlik Komitesi içerisinde yer aldıkları ve İmralı'da cezaevinde bulunan örgüt elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını üstlendikleri belirtildi. İddianamede, şüphelilerin, sözde avukat-müvekkil ilişkisi adı altında örgüt elebaşının örgütün dışarıdaki açık alan yapılanmasına iletmek istediği örgütsel talimatları/mesajları örgütün dışarıdaki mensuplarına ilettikleri ve örgüt elebaşının savunmasını yapmak adına birçok örgüt mensubu avukatla birlikte örgüt faaliyetlerine özgülenmiş Asrın Hukuk Bürosu isimli hukuk bürosunda bir araya geldikleri aktarıldı. İddianamede, 8 avukat hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

 

Kaynak: anka