Nobel Ekonomi ödülü üç bilim insanına verildi. Ödülün kazananları David Card, Joshua D. Angrist ve Guido W. Imbens oldu. 

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, bu yıl Nobel Ödülleri’ni kazananlarını açıklamaya devam ediyor. Ekonomi alanındaki Sveriges Riksbank İktisadi Bilimler Ödülü, David Card, Joshua D. Angrist ve Guido W. Imbens'e verildi. 

Nobel Ekonomik Bilimler Ödül Komitesi başkanı Peter Fredriksson, ödüller ile ilgili, "Card'ın toplum için temel sorularla ilgili çalışmaları ile Angrist ve Imbens'in metodolojik katkıları, doğal deneylerin zengin bir bilgi kaynağı olduğunu göstermiştir. Onların araştırmaları, topluma büyük fayda sağlayan temel nedensel soruları yanıtlama yeteneğimizi önemli ölçüde geliştirdi" dedi. 

Komite'den yapılan açıklamada, ödül kazanan bilim insanları ile ilgili ayrıca şu bilgiler de verildi:

"David Card, doğal deneyleri kullanarak asgari ücret, göç ve eğitimin işgücü piyasası üzerindeki etkilerini analiz etti.

Bununla birlikte, doğal bir deneyden elde edilen verilerin yorumlanması zordur. 1990'ların ortalarında, Joshua Angrist ve Guido Imbens, doğal deneylerden neden ve sonuç hakkında kesin sonuçların nasıl çıkarılabileceğini göstererek bu metodolojik sorunu çözdüler."

 

Kaynak: anka