HABER: TAMER ARDA ERŞİN / KAMERA: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya dert yanan Niğdeli kasap, et fiyatlarının yüksek girdi maliyetine oranla ucuz olmasına rağmen yurttaşların et alamadığını söyledi. Kasap, tepkisini “Bitirdiler, Türkiye bitti. Türkiye’yi Katar’a sattılar, Katar’a” sözleri ile dile getirdi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası heyetinin Niğde ziyareti sürüyor.

Ağbaba, Kemerhisar beldesinde yurttaşların sorularını dinledi. Ağbaba’nın ziyaret ettiği bir kasap, girdi maliyeti yüksek alasına karşın et fiyatlarının düşük olduğunu ama buna rağmen yurttaşların et alamadığını dile getirdi.

“Maliyetler yüzde 100 arttı, et fiyatları hiç artmadı. Yem yüzde 100 arttı, mazot arttı, cereyan arttı, et aynı yerinde” diyen kasap, her şeye zam geldiğini söyledi. Devlet destek vermediği için kredi çekmek zorunda kaldıklarını söyleyen Kasap, “Bitirdiler, sayın vekilim, Türkiye bitti. Türkiye’yi Katar’a sattılar, Katar’a” dedi. Niğdeli kasap, kurbanlıkların da satılmamasından yakındı. Kasap, “Kurbanlıklar yüzde 50 düşük. Ne büyükbaş ne küçükbaş satabiliyoruz” diye konuştu.

Keremhisarlılara seslenen Veli Ağbaba ise Türkiye’nin çete ve mafyaya teslim olmayacağını dile getirerek, şunları söyledi:

“Atatürk’ün kurmuş olduğu devletimizi mafyalara, çetelere teslim etmeyeceğimizi, bütün Türkiye bilsin. Pandemi döneminde salgını yaşıyoruz. Sağlık Bakanı’nın bütün yalanlarını ortaya çıkaran Murat Emir. Dünyada olmayıp Türkiye’de olan bir virüs var. Onu da siyaseten çökerteceğiz. Murat Emir koronavirüs doktoru Kemerhisarlılar, Türkiye’deki virüsün doktoru. O virüs, demokrasimize, Cumhuriyetimize karşı bir virüs” diye konuştu.

Ağbaba, Ziraat Bankası’nın çiftçiye kredi vermek yerine yandaş medyanın sahibi Demirören’e kredi verdiğini kaydetti ve 10 bin dolar alan siyasetçiyi anımsattı. Organize suç örgütü yöneticiliği suçlamasıyla hakkında yakalama kararı olan Sedat Peker’in açıklamalarını hatırlatan Ağbaba, Peker’in duyurduğu iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın para vermediği siyasetçi kalmadığını dile getirdi.

Ağbaba, bütün anketlerde AKP’nin sonunun göründüğünü kaydederek, şunları söyledi:

“Türkiye’yi tekrar hukukun egemen olduğu, Avrupa ve dünya ülkelerinde saygı duyulan ülke haline getireceğiz. Türkiye’yi tekrar namuslu adamlar yönetecek. Yoksulları zenginleştirmek için hep beraber iktidarı kuracağız. Eskiden zengin deyince akla üretici gelirdi. Şimdi akla Mehmet Aydın, Sezgin Baran Korkmaz, Rıza Zarrab geliyor. Üçünün de ortak özelliği var; hepsi ülkeyi yönetenlerle ortak. Şuradaki çocuk paylaşım yapsa hemen alırlar. Adam 2 milyarı götürüyor, ses yok. Bu ortaklığı bitireceğiz. Emeğin alın terini aldığı, üretenlerin zengin olduğu ülkeyi yaratacağız.”

 

Kaynak: anka