CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. Türkiye’nin her ilinde tek ses olarak haykırıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’nden değil önümüzden çekilin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilesine karşı bugün İstanbul Maltepe Sahil Miting Alanı’nda “İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz” mitingi yapılıyor. En az iki milyon kişilik alan sadece bin kişi ile sınırlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları da 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapma kararı aldı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıka, yaptığı yazılı açıklamada. “Biz kadınlar, kazanılmış haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Tek adam rejiminin 20 Mart 2021 tarihinde, gece yarısı açıkladığı İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararını tanımıyoruz, tanımayacağız. İstanbul Sözleşmesi’nin feshine ilişkin tek cümlelik kararda ne bir gerekçe ne de bir açıklama bulunuyor. 1 Temmuz’a sayılı günler kaldı. Acilen hukukun üstünlüğünü gösteren bir karar alın! Meclis’teki tüm partilerin oybirliğiyle kanunlaşan İstanbul Sözleşmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesi yok sayılarak feshedilemez. Anayasa'ya açıkça aykırı olan bu kararı derhal iptal edin. Danıştay bu hukuksuzluğa ‘dur’ demek için daha neyi bekliyor” diye sordu.

Nazlıaka, “İstanbul Sözleşmesi hukuksuz bir şekilde fesih edilecek olursa, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize verdiği bir söz var:  İktidara geldiğimizde, ilk bir hafta içinde Sözleşmeyi tekrar yürürlüğe koyacak adımları atacağız. Kimse biz kadınların örgütlü gücünü hafife almasın. Mücadelemiz 1 Temmuz’a kadarki sıkışık zaman dilimi ile sınırlı değil. 1 Temmuz’dan sonra da mücadelemiz devam edecek. Sözümüz açık, kararımız net: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. Türkiye’nin her ilinde tek ses olarak haykırıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’nden değil önümüzden çekilin. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Yaşasın kadın dayanışması” dedi.

Kaynak: anka