BURCU KAHRİMAN

Muhalefet partileri, “ekonomik kriz” gündemi ile TBMM’de bir araya geldi. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin ekonomi kurmayları ilk toplantıyı TBMM’de yaptı. Ekonomik tablonun masaya yatırılacağı toplantıda bir yol haritasının belirleneceği belirtildi.

Türk lirasındaki değer kaybının ardından muhalefetten ilk çağrı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan gelmişti. Davutoğlu, önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ardından da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmüştü. Görüşmelerin ardından yapılan basın toplantılarında bir ekonomi masasının kurulması yönünde çağrı yapılmıştı.

Ekonomi gündemli ilk toplantı bugün TBMM’de yapıldı.

Toplantıya; CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota katıldı.

DEVA Partisi ve Saadet Partisi'nden bugün yapılan ilk toplantıya katılım olmadığı öğrenildi. Ancak, bundan sonraki toplantılarda DEVA Partisi ve Saadet Partisi'nden de katılım olmasının beklendiği ifade edildi.

Toplantıda ekonomik kriz ve son durum değerlendirilecek ve izlenecek yol haritası belirlenecek.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak "Ülkede her gün bu kadar olay olurken kolay kolay tek toplantı ile sınırlı kalmayabilir, öyle gözüküyor vaziyet yani" dedi.

 

Kaynak: anka