CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Çamlıbel Köyü'nde çıkan orman yangını bölgesindeyken yanına gelen bir köylü kadın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sitem etti. Erdoğan'ın yurttaşlara çay atmasını anımsatan kadın, "Nasıl başkan bu, böyle başkan olur mu? Bize su vereceğine, çay atıyor insanlara, böyle başkan olur mu? Söyle" diye sitem etti.

Kavaklıdere'ye bağlı Çamlıbel köyünde orman yangını henüz kontrol altına alınamadı. Günlerdir bölgede olan CHP Milletvekili Mürsel Alban da köyde incelemelerde bulundu. 

Alban, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye yangına yeterli helikopter ve söndürme uçağı gönderilmemesini eleştirirken köylü bir kadın, gözyaşları içinde yardım çağrısı yaptı. 

Yangına müdahale edilmemesine tepki gösteren kadın, "Çocuğumuz çoluğumuz yandıktan sonra mı gelecekler? Evimiz yandıktan sonra mı gelecek? Biz bunu destekledik başımızın tacı ettik. O bizi yere tepti. Nasıl başkan bu? Böyle başkan olur mu? Bize su vereceğine çay atıyor insanlara. Böyle başkan olur mu? Söyle. Ben evladım için yanıyorum, evladım kendini ateşe attı. Söyleyin bunun ötesi olur mu?" diye sitem etti.  

Evlerini, hayvanlarıyla terk eden yurttaşların yanına giden Alban'a bir köylü kadın, "Tavuklarımız kaldı, onları alamadık" dedi. Yurttaşlar, alevlerin tehdit ettiği köylerinden yaylaya gittiklerini söylediler. 

 

Kaynak: anka