Muğla’da, CHP Marmaris İlçe Başkanlığı, yaz aylarında yaşanan yangın felaketinden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Armutalan’da ağaç dikim etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Bu fidan bize can verecek. Umutlar kararmasın, umutlar yeşersin” dedi. CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ise “Marmaris’i tekrar eski yeşil günlerine hep beraber kavuşturacağız” diye konuştu.  

CHP, yaz aylarında Muğla’da yaşanan yangın felaketinden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Marmaris Armutalan’da binlerce fidanı toprakla buluşturdu. CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’nın yürüttüğü ağaçlandırma projesi kapsamındaki etkinliğe; CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı da katıldı.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, şunları söyledi:

“Öncelikle böyle bir projeye katkı veren tüm yeşil, orman, doğa severlerine teşekkür ediyoruz. Partimizin bu işe öncülük etmesi, Orman Müdürlüğü’nün bu işe destek vermesi; hem Orman Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Partimizin, ‘Yeşil Yelekli’ dediğimiz gönüllülerine teşekkür ediyorum.

Buralar temmuzun sonunda başlayıp, ağustos ayının ortalarına kadar yanan bölgeler. Yeşilimiz doğamız yok oldu. Canlarımız yandı. Ama bu fidan, bize can verecek. Artık buralarda yangın olmasın. Doğa felaketleri olmasın. Bu alanlar kapkara, simsiyah alanlar değil yemyeşil alanlar olsun. Marmaris’e, Türkiye’ye bu yakışır.

Biz buraları, ormanları nasıl büyüteceğiz, kaç yılda eski halini alacak onun hesabını yapıyoruz. Ama diğer yandan da Muğla’nın kıyıları yağmalanıyor. Bunlar üzücü. Muğla, Marmaris yaşanacak bir kent kalsın. Biz doğayı çevreyi koruyalım. Torunlarımıza miras bırakalım. Umutlar kararmasın, umutlar yeşersin.”

CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ise şöyle konuştu:

“Ağustos ayının içinde Marmaris’te büyük bir yangın felaketi yaşadık. Şu anda içinde bulunduğumuz bölüm de en fazla yangından zarar gören bölgelerden birisi, Armutalan Mezargediği mevkiindeyiz. CHP Parti Okulu projesi kapsamında bugün burada toprağı fidanla buluşturma projemizi gerçekleştiriyoruz. Anlamlı bir gün bugün. Bundan sonrası için Marmaris’te ağaçlandırma seferberliği devam edecek. Marmaris’i tekrar eski yeşil günlerine hep beraber kavuşturacağız.”

 

Kaynak: anka