ESMA TURAN

Muğla’da Pınar Gültekin’in öldürülmesi ile ilgili yargılamanın dokuzuncu duruşması, bugün Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılıyor. Dosyaya giren adli tıp raporunda, “Mevcut verilerle kişinin hayatta iken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oy birliği ile ek mütalaa olunur" değerlendirmesinin yapıldığı belirtildi.

Muğla’da, Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin’in ölümüyle ilgili yürütülen davanın dokuzuncu duruşması bugün Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Adli Tıp Üst Kurulu'ndan gelen raporda Gültekin'in hayattayken yangına maruz kaldığı belirtildi.

Muğla'da, Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmesi ile ilgili yargılama bugün dokuzuncu duruşma ile devam etti. Yargılama dosyasına giren ve Adli Tıp Üst Kurulu’ndan gelen raporda, “Mevcut verilerle kişinin hayatta iken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oy birliği ile ek mütalaa olunur" tespitinin yer aldığı belirtildi.

Cemal Metin Avcı'nın avukatı Sercan Avcı duruşma salonunda Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu kabul etmediklerini söyledi ve raporu incelemek üzere süre talep etti. Avcı, şunları söyledi:

“Adli tıp Kurumu kesin bir görüş belirtmiyor. Daha detaylı olarak beyanda bulunmak üzere süre istiyoruz. Bu görüşü neden net olarak ortaya koymuyorlar. Son duruşmadan sonra telefon geldi. Telefondan bir şey çıkmadığı gibi kamuoyunda yanlış bilgilendirme yapıldı. Apple'dan sadece mail başlıkları gelmişti. Müvekkil maktul tarafından sürekli şantaj ve tehditlere maruz kalmıştır. O yüzden biz WhatsApp konuşmalarının istenmesini talep ediyoruz."

Mahkeme heyeti, avukatın adli tıp raporunun incelenmesi için ek süre talebini kabul etti. Duruşmaya, bugün saat 17.00’ye kadar ara verildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri de duruşma öncesi adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, "Pınar Gültekin için Türkiye'nin dört bir yanında nasıl meydanları doldurduysak davanın da peşindeyiz" denildi. Açıklamayı Tülin Polat okudu. Polat, şunları söyledi:

“Pınar Gültekin davası için buradayız. Pınar Gültekin'in cansız bedeninin bulunmasının üzerinden tam bir buçuk yıllık zaman geçti. Bir yılı aşkın süredir ise dava devam ediyor. Cemal Metin Avcı'nın cinayetten, yakınları olan diğer sanıkların ise cinayete yardım ve delileri karartma suçlarından yargılandığı dava süreci devamlı uzatıldı. Sanıkların suçun işlenişi ile ilgisi olmayan, Pınar'ın kişisel yaşamının araştırılmasına dair talepleri mahkeme tarafından kabul edildi. Aylardır Pınar'ın dijital hesabındaki fotoğraf ve yazışmalarının olduğu belgelerin ABD'den gelmesi beklendi.

"KADINLAR ÖZGÜR YAŞAYACAK"

Tüm bunlar yargı sürecini uzatırken, dava ve Pınar Gültekin'in ölümünün hemen ardından oluşan tepkiler unutturulmak isteniyor. Faili yargılamak yerine Pınar'ın kişisel hayatını incelemeye kalkan, dava sürecini uzatanlar şunu unutmasın: Pınar Gültekin boğularak, yakılarak ve üstüne beton dökülerek öldürüldü. Ne Pınar'ı, ne kadın cinayetlerinde ve şüpheli kadın ölümlerinde yaşamını yitiren diğer kadınları, ne de etkin hukuki süreçleri işletmeyenleri unutmaya niyetimiz yok. Pınar Gültekin için Türkiye'nin dört bir yanında nasıl meydanları doldurduysak davanın da peşindeyiz. Adaleti de, etkin süreçlerin işletilmesini de, kadınların özgürce yaşamasını da mücadelemizle sağlayacağız. Özgürlük mücadelemizden, haklarımızdan, kazanımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’de ve tüm dünyada kadınlar özgür yaşayacak." 

 

 

Kaynak: anka