Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Muğla'daki orman yangınlarına müdahale için bölgeye bir karakol botu ve bir çıkarma gemisinin sevk edildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda orman yangınlarına müdahale için Denizli, Isparta ve Muğla'ya yardım gönderildiği açıklandı. Bakanlığın paylaşımları şöyle:

"TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ HER ZAMAN VE HER YERDE MİLLETİNİN EMRİNDE, MİLLETİNİN YANINDA"

"Muğla’daki yangın söndürme faaliyetlerine destek olmak ve ihtiyaç hâlinde bölgedeki vatandaşlarımızı denizden tahliye etmek maksadıyla, Ören ve Milas bölgelerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait bir karakol botu ve bir çıkarma gemisi sevk edilmiştir.

Isparta Valiliğinin talebi üzerine bölgedeki yangın söndürme faaliyetlerine destek için Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığımızdan itfaiye, arazöz, dozer, su tankeri ve arazi araçları ile personel görevlendirilmiştir."

Denizli Valiliği’nin talebi üzerine bölgede çıkan yangına müdahale etmek üzere 11’inci Komando Tugay Komutanlığımızdan iş makinaları ve personel görevlendirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadelede, yangınla mücadelede her zaman ve her yerde milletinin emrinde, milletinin yanında…”

 

Kaynak: anka