Haber: SEFA GARDİYANOĞLU / Kamera: SANCAR KIZILKAYA

Mitsuba Otomotiv Fabrikası’nda, Birleşik Metal-İş Sendikası’na bağlı işçilerin dün başlattıkları eylem kazanımla sonuçlandı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası’na bağlı dokuz işçinin sözleşmesinin feshedildiği Mitsuba Otomotiv Fabrikası’nda işçilerin 24 saat süren eylemleri kazanımla sonuçlandı.

“Fabrika yönetimi tarafından kendilerine mobbing uygulandığını” iddia eden yaklaşık 120 işçi, toplu sözleşme ve işten çıkarılan arkadaşlarının işlerine geri dönmeden eylemlerine son vermeyeceklerini açıklamıştı.

Birleşik Metal-İş Sendikası ile işveren arasında bugün gerçekleşen görüşmede işveren, işçilerin tazminatlarını ödeyeceğinin sözünü verdi. Ayrıca işten çıkarılan işçilerin işe geri dönmesine dair, dava sürecinin sonuçlanması bekleneceği belirtildi. Sendikanın hazırlayacağı taslak sonrası toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için masaya oturulması bekleniyor.

Sendika ve işveren tarafı arasında yapılan görüşmenin ardından fabrika önünde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın yaptı.

Aydın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK”

“Sayın Genel Başkanımızın ve merkez yöneticilerimizin girişimleriyle dün akşamdan bu tarafa Valilik ve emniyetle yapılan görüşmelerin sonucunda bir müdahalenin engellenmesi, arkadaşlarımızın mağdur olmaması için ve atılan arkadaşlarımızın geri alınması için önemle bir mücadele veriliyor. Ancak bu mücadele bizi yüzde yüz memnun etmese de, önemli kazanımlar elde ettiğimizi düşünüyoruz.

“BİR ANLAŞMAYA VARDIK”

10 arkadaşımızı ısrarlarımıza rağmen, işveren bu konuda geri adım atmayarak tazminatsız çıkan arkadaşlarımızın tazminatlıya döndürülmesi, diğer arkadaşlarımızın da tazminatlarının verilmesi ve bundan sonraki süreçte sendikanın tanınacağı, bu fabrikada sendika ile irtibatta olunacağı, bir taslak hazırlanarak işverene sunulacağı, işverenle eğer anlaşmaya varabilirsek toplu sözleşme imzalayacağımızı eğer anlaşamazsak itirazımızı sürdüreceğimizi ve bundan sonraki süreçte yaşanan olaylarla ilgili herhangi bir arkadaşımıza herhangi bir işlem yapılmayacağına dair bir anlaşmaya vardık.”

 

Kaynak: anka