Meteoroloji'den birçok il için sağanak yağış uyarısı geldi. Buna göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ordu, Tokat ve Malatya çevrelerinde aralıklı; Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde ise yerel olarak kuvvetli yağış olması bekleniyor. İstanbul'un da aralarında olduğu birçok ile de hafta sonu için yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'nin son hava durumu tahminlerine göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri bugün gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

SU BASKINI UYARISI

Yağışların, Rize, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, bu bölgelerde sel ve su baskınına karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Trakya kesimi, Kars, Iğdır, İstanbul'un Avrupa yakası, Kastamonu kıyıları, Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ağrı ve Van'ın doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Diğer yerlerde ise havanın az bulutlu ve açık olması bekleniyor. Bu bölgelerde hafta sonu da yağışların süreceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ SAĞANAK

Rüzgârın genellikle kuzeyden; Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; bölge genelinde hava parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Erzurum ve Kars'ın kuzey kesimleri ile Ardahan çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgâr batı ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Gün içindeki en yüksek sıcaklıkların Iğdır'da 29, Erzincan ve Ağrı'da 24, Kars'ta 20, Erzurum'da 19, Ardahan'da 17 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: anka