Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Almanya merkezli German Sparkassenstiftung Kurumu , Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ve Halk Eğitimi Merkezlerinde finansal ve iş okuryazarlık eğitimleri vermek amacıyla protokol imzaladı. 

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger ve gelişmekte olan ülkelere finansal hizmet sağlayan  German Sparkassenstiftung Genel Müdürü Niclaus Bergmann’ın katılımı ile Ankara’da, Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ve Halk Eğitimi Merkezlerinde finansal ve iş okuryazarlık eğitimleri vermek için protokol imzalandı. Protokol kapsamında, 2022  sonuna kadar beş binden fazla kişiye iş ve finansal okuryazarlık konusunda eğitimler verilmesi, beş Bilişim Laboratuvarı, 24 Hibrit Kütüphane kurulması, potansiyel ve mevcut girişimcileri güvenilir finansal kaynaklara yönlendirerek toplumsal ve ekonomik gelişimeye katkı sağlanması amaçlanıyor. 

German Sparkassenstiftung Genel Müdürü Bergmann, törendeki konuşmasında "Türkiye’de yapılacak projelere ve iş birliklerine inandıklarını ve büyük heyecan duyduklarını" belirtti. 

 

Kaynak: anka