ESMA TURAN - MELİS ANTER

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Marmaris’teki yangında bir kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 25 yaşındaki Şahin Akdemir’in motosikletle kaçmak isterken kaza yaptığı ve yangının içinde kalarak yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Marmaris Armutalan’da başlayıp İçmeler’e doğru genişleyen orman yangını sürüyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü; 25 yaşındaki Şahin Akdemir isimli bir vatandaşın yangın sırasında motosikletle kaçmak isterken kaza yaptığını ve yangının içinde kalarak hayatını kaybettiğini açıkladı..

BAKAN TWITTER’DEN DUYURDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından; “Marmaris'te maalesef bir canı, vatandaşımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum” paylaşımını yaptı.

BODRUM’DA TURİSTLER OTELLERE GERİ DÖNDÜ

Diğer yandan Bodrum’da can pazarı yaşanan Güvercinlik’te yangının ise kontrol altına alındı ve bölgede soğutma çalışmalarına geçildi. Köyceğiz’deki yangının ise sürdüğü öğrenildi.

Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi'nde bugün saat 15:00 sıralarında başlayan ve Titanic, La Blanche ve Lujo otellerindeki turistlere kabus yaşatan orman yangını saat 22:45 itibarıyla kontrol altına alındı.

Orman ekiplerinin Kuyucak mevkisi ile Güvercinlik arasında soğutma çalışmalarını sürdürdüğü, bölgedeki rüzgar etkisini kısmen yitirirken, otellerden tahliye edilen turistlerin önemli bölümünün geriye döndüğü öğrenildi. Orman yangınında yaklaşık 80 hektarlık alanın kül olduğu, yangın ile ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Bölgede itfaiye, orman ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

 

 

Kaynak: anka