Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışmaları kapsamında 13 Temmuz'da gittiği Kahramanmaraş'ta yurttaşın sorunlarını dinledi. Genç işsizliğinden yakınan bir anne; "Yatırımı gençlere yapsınlar. Biz köprü istemiyoruz. Apartmanları da istemiyoruz. Bizim çocuklarımız huzurlu olmazsa biz huzurlu olamayız. Gençlerin önce işine çözüm bulunsun. Gençler 18 yaşında ortada kalmasın. Yollar, köprüler, oteller istemiyoruz" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, 13 Temmuz'da partisinin il kongresi için gittiği Kahramanmaraş’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Bugün paylaşılan görüntülere göre; sokakta vatandaşların sorunlarını dinleyen Babacan’a üç çocuk annesi bir kadın yurttaş şu sözlerle sitem etti:

“Anne: Bizim sıkıntımız bütün Türkiye'nin sıkıntısı. Tek benim değil. Çocuklarımız üniversite sınavı diye bir meslekte edinmiyorlar. Çalışıyorlar, çabalıyor bütün öğrenciler ortada kalıyor. Gençlere meslek edindirilsin.

Babacan: Sizin kaç çocuğunuz var?

Anne: İki kızım, bir oğlum var. Gençler ortada kalıyor, intihara kadar sürükleniyor. 18 yaşından sonra bir meslek yok. Küçük yaşta eskiden okumayınca mesleğe veriliyordu. Şimdi 18 yaşından sonra gidip el altılık yapamıyorlar. Nasıl yapabilirler? Gencecik yetişmişler.

Babacan: Maalesef. Ülkede yatırım yapılmıyor. Yeni iş sahası açılmıyor.

Anne: Yatırımı gençlere yapsınlar. Biz köprü istemiyoruz. Apartmanları da istemiyoruz. Milletin oturacak, kafasının rahat edeceği bir ortamı olsun. Bizim çocuklarımız huzurlu olmazsa biz huzurlu olamayız. İstediğimiz kadar zengin olalım. Yeter artık. Gençlerin önce işine çözüm bulunsun. Gençler 18 yaşında ortada kalmasın. Yollar, köprüler, oteller istemiyoruz. Lüks lüks villalar istemiyoruz. Herkesin çocuklarına çözüm bulunsun.

Babacan: Biz bunun yıllarca bunun uyarısını yaptık. ‘Lüks konut, lüks AVM değil, fabrika lazım’ dedik.”

Anne: Neyime yarar. O gençler niye bu sefer kötü kötü şeylere adapte oluyorlar. Par yok, iş yok, aile baskısı oluyor.”

Kaynak: anka