GAYE ŞEYMA CAN

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan Maçka Parkı'nda 11 Haziran 2020'de asistan doktor Süleyman Dönmezler'in boğazını, kırık cam şişeyle kesen Emrah Danışman, 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Maçka Parkı'nda asistan doktor Süleyman Dönmezler'in boğazını, kırık cam şişeyle kesen Emrah Danışman’ın 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, boğazı kesilen Dr. Süleyman Dönmezler ile tutuklu sanık Emrah Danışman ve taraf avukatları katıldı.

“SALDIRACAK BİRİNİ ARIYORDU, BENİ BULDU”

Dr. Dönmezler mahkemede verdiği ifadede, “Olay günü, sanık yanımızdan geçerken, yanımdakilere dikkatli bakması sebebiyle 'İşine git' dedim. Sanık, arkamdan gelerek, kırık şişeyle boynumu, boğazımı yaraladı. Sanık, ölmüş olabileceğimi düşünmüş olarak olay yerinden ayrılırken, 'Erkek arıyorum, adam arıyorum' şeklinde konuşmuştur. Zaten saldıracak birini arıyordu. Gelip beni buldu. Olay nedeniyle 4 saat ameliyat geçirdim. Yoğun bakımda yattım, uzun süre tedavi gördüm. Bu herkesin başına gelebilir. Toplumun bunu yaşamasını istemiyorum. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Süleyman Dönmezler’in avukatları da olayın kamuya açık bir alanda olması sebebiyle sanığın, kamu güvenliğini de tehlikeye soktuğunu, eğer yanında tıbbi bilgisi olan arkadaşları olmasaydı müvekkillerinin hayatını kaybedebileceğini belirterek, en üst ceza verilmesini istedi.

“KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS” SUÇUNDAN 11 YIL HAPİS CEZASI

Görüşünü açıklayan duruşma savcısı, olayın oluş biçimi, hızlı şekilde müdahale olmaması halinde ölüm ihtimalinin olması, katılanın halen olayın etkisinde olduğunun anlaşılması ve dosyadaki hekim raporları dikkate alınarak, cezanın üst sınırdan verilmesi ve sanığın tutukluluğunun devamı yönünde karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, sanık Emrah Danışman’ın, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 11 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar vererek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Olay, İstanbul Şişli, Maçka Parkı'nda 11 Haziran 2020 tarihinde meydana gelmişti. İddiaya göre, bir hastanenin psikiyatri bölümünde görev yapan asistan doktor Süleyman Dönmezler ile 2 kadın meslektaşı Maçka Parkı’ndan çıkış kapısına doğru yürüdükleri sırada, tutuklu sanık Emrah Danışman’ın laf atması üzerine tartışma çıktı. Bu sırada Emrah Danışman elindeki cam şişeyi kırarak, Dr. Dönmezler’in boğazını kesti.

Kaynak: anka