HABER: DİLAN AYIRKAN KAMERA: ADEM KARABAYIR

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Global Turism Forum Bodrum Zirvesi'nde, Covid-19 etkilerini azaltmak için bakanlık tarafından hayata geçirdikleri destek paketleri, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı gibi uygulamaları anlattı. Alpaslan, Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı'nın kalıcı hale getirilmesi için çalışmalar yürüteceklerini söyledi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Global Turism Forum Bodrum Zirvesi kapsamında, küresel siyasetin ve turizmin önemli isimleri, Covid-19 sürecinde sektörün durumunu konuşmak için bir araya geldi. 

Etkinlikte konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, pandemi sürecinde hayata geçirdikleri Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı'nın kalıcı hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

Sertifika programı sayesinde sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağladıklarını dile getiren Alpaslan, otellerden havalimanları ve seyahat acentelerine kadar sertifika programını uyguladıklarını söyledi.

"10 BİNİN ÜZERİNDE SERTİFİKALI TURİZM PAYDAŞI VAR"

Alpaslan, "Bugün itibarıyla 10 binin üzerinde sertifikalı turizm paydaşı var. 5 binin üzerinde otelimiz sertifika almış durumda. 30 oda üzerindeki tüm otellere bunu zorunlu kıldık. Bunu kalıcı hale getireceğiz. Kovid-19'dan kurtulsak bile dünya eski dünya olmayacak. Turizm, tatil yapma alışkanlıkları değişecek" dedi.

Salgın sürecinde insanların tatil yapmanın, gezmenin önemini tekrar gördüğünü anlatan Alpaslan, "Salgının belirli düzeye inmesiyle turizmde hareketlilik yoğun olarak devam edecek. Bu yeni döneme ilişkin gerek ülke gerek turizm yatırımcıları olarak önlemlerimizi almalıyız" diye konuştu.

Alpaslan, turizm sektörünün çevre konusunda çok fazla duyarlı olması gerektiği, yatırımlarına "sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık" kavramlarını öne çıkarması gerektiği mesajını verdi.

Kaynak: anka