CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin yaralarını sarma vaktidir artık. O yaralardan nemalananların devri artık bitti. Şimdi bize düşen, geçmişteki hatalarla yüzleşmek ve hakkı yenen insanımızla teker teker helalleşmektir. Evlatlarımıza refah ve huzur dolu bir ülke bırakmak için yapacağız bunu, başaracağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünü sosyal medya hesabında paylaştı.

Kılıçdaroğlu’nun, “Bu ülkenin yaralarını sarma vaktidir artık. O yaralardan nemalananların devri artık bitti. Şimdi bize düşen, geçmişteki hatalarla yüzleşmek ve hakkı yenen insanımızla teker teker helalleşmektir. Evlatlarımıza refah ve huzur dolu bir ülke bırakmak için yapacağız bunu, başaracağız” notuyla paylaştığı videoda, grup toplantısındaki şu açıklamaları yer aldı:

"Türkiye’nin hayalleri öldü. Türkiye’nin geleceği için hepimiz korkuyoruz Ailemiz, evlatlarımız, onların geleceği için endişe içindeyiz. Gönlü yaralı genç nesilleri, mutsuz gençler, genç nesiller oluştu. Biz ülkenin ölen hayallerini seyretmeyeceğiz. Onun en büyük suçu bitirdiği ekonomi değil aslında onun en büyük suçu, bu ülkenin hoşgörüsünü yok etmek oldu. Artık kendisini bir kenara itip, hoşgörüsüzlüğü azaltmaya yönelik adımlar atma zamanıdır. Bundan dolayı helalleşme dedim. Helalleşme yolculuğuna başladım ve sürdürüyorum. 

Gittiğim hiçbir yerde zorunlu olmadıkça ne Erdoğan’ı ne de partisini konuşacağım. Samimi bir şekilde ‘buraya ben barışmaya geldim, helalleşmeye’ diyeceğim ve diyeceğiz. Hep beraber diyeceğiz."

Kaynak: anka