Kuşadası'nda turizmcilerle bir araya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Turist özgür bir ülkeye gelmek ister. Baskıcı bir yönetim olmamasını ister. Rahat gezmek ister. Kimsenin müdahale etmemesini ister. Ee çok şükür bizim ülkemiz zaten demokrasi konusunda dünyanın bir numarası! Herkes özgürce düşüncelerini ifade edebiliyor. Siyasi iktidarı özgürce eleştirebiliyor. Bütün bunların hepsi var aslında. Var ama ne hikmetse turist gelmiyor! Demek ki bizim demokrasi anlayışımızda bir tuhaflık var" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın Kuşadası'ndaki programı kapsamında turizmcilerle bir araya geldi. Turizmcilerin sorunlarını ve beklentilerini dinleyen Kılıçdaroğlu, "Sizleri dinlemek istiyorum. Sizlerin hemen hemen her ortamda temsilciniz olmak isteriz. Sorunlarınızı aktarmak isteriz. Sadece biz değil, turizmi seven, dünyayı seven, iyilikten yana olan herkesin sizlerin sorunlarına sahip çıkması lazım" diye konuştu.

AKP'YE İRONİK GÖNDERME: “ÇOK ŞÜKÜR ÜLKEMİZ DEMOKRASİDE BİR NUMARA!”

Türkiye'de çok ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Turist özgür bir ülkeye gelmek ister. Baskıcı bir yönetim olmamasını ister. Rahat gezmek ister. Kimsenin müdahale etmemesini ister. E çok şükür bizim ülkemiz zaten demokrasi konusunda dünyanın bir numarası. Herkes özgürce düşüncelerini ifade edebiliyor. Siyasi iktidarı özgürce eleştirebiliyor. Bütün bunların hepsi var aslında. Var ama ne hikmetse turist gelmiyor. Demek ki bizim demokrasi anlayışımızda bir tuhaflık var. Dünyanın öngördüğü demokrasi kültürünü kendi ülkemize getirmek zorundayız. Bütün çağdaş dünyanın öngördüğü, kendi ülkelerinde uygulamaya koyduğu demokrasi anlayışını kendi ülkemize getirmek zorundayız."

“BİNALİ YILDIRIM VE DAVUTOĞLU'NA AKTARDIM”

Kılıçdaroğlu, başbakanlık yaptıkları dönemde kendini ziyarete gelen Binali Yıldırım ve Ahmet Davutoğlu'na AB ile ilgili şunları söylediğini aktardı:

"Efendim 'Avrupa Birliği'nin fasıl açmasını bekliyoruz. Tam üyelik için bir yasa geçirelim parlamentodan'. Niye fasıl açmasını bekliyoruz? Biz niye yapmıyoruz? İster fasıl açsınlar ister açmasınlar. Demokrasinin kuralları neyse kendi ülkemize getirelim. Dönüp Almanya'ya da Fransa'ya da Hollanda'ya da Belçika'ya da söyleyelim; 'kardeşim sizin ülkenizde demokrasinin öngördüğü hangi kurallar varsa hepsi bizim ülkemizde de var, sizin fasıl açmanıza ihtiyacımız bile yok. Diyelim dedim bunu, ama olmadı."

DÜZELTMEK KONUSUNDA KARARLIYIM!

Turizm açısından güvenliğin de önemli olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Demokrasinin olduğu yerde kişi kendisini daha güvenli hisseder. Siz tüm ülkelerle kavga ederseniz adamlar size niye turist göndersinler? Barışçıl bir dış politikanızın olması lazım. Bütün beklentileri bir ülkeye yığmak da yanlış. Orada da pek çok sorunumuz var. Ama aşılabilir. Karamsar değilim. Ama sizlerin ödediği bir fatura var bunun da farkındayım. Halen ödemeye devam ediyorsunuz, bunun da farkındayım. Ama bunlar düzelebilir. Düzeltmek zorundayız. Düzeltmek konusunda çok kararlıyım. Millet İttifakı'nın varlık nedeni de bu zaten. Çok farklı siyasi görüşler bir araya geldi. Ve biz kendi ülkemize bu güzel ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Herkes inancını özgürce yaşayacak. Kimliğinden ötürü kimse suçlanmayacak. Herkesin yaşam tarzına saygı duyulacak. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmeyecek. Biz bunu yapacağız. Kararlıyız biz bu konuda. Bunu yaptığımız zaman göreceksiniz Türkiye'ye turist de gelir, kalıcı olur. Sadece kıyılarda gezip tatil yapıp dönme değil. Yılın 12 ayında da turist gelip gezmeli, kültürümüzü tanımalı, Anadolu'nun hoşgörüsünü görmeli. Bütün bunları yapmak imkanımız var."

“BU KADAR BECERİKSİZ HÜKÜMET GÖRMEDİM”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aşı tartışmalarıyla ilgili ise şunları söyledi:

"Pandemi döneminin kendine özgü koşulları var bunun da farkındayız. Ama hayatımda bu kadar beceriksiz bir hükümet hiç görmedim. Yani 27,5 yıl devlete hizmet eden, hemen hemen, rahmetli İnönü'den sonra bütün Başbakanlarla çalışan ben, artısı olur eksisi olur, bu kadar beceriksiz bir hükümet hiç görmedim. Bir aşı işini bile halledemediler. Şubat sonunda 50 milyon doz Çin'den aşı gelmesi gerekiyordu. Sağlık Bakanı’nın yapılan sözleşmeden haberi bile yok. Normal; çünkü sözleşmeyi yapan Devlet Malzeme Ofisi.. Allah aşkına şu anlayışa bakar mısınız? Devlet Malzeme Ofisi'yle aşının ne işi var. Aşı bir malzeme mi Allah aşkına. Ve doğrudan firmayla yapmıyorsunuz, araya bir aracı koyuyorsunuz. Aracı da getirmiyor. Israr ettik. Aracı koymanıza gerek yok, gidin oturun iki ülke anlaşmayı yapın, doğrudan doğruya size gelsin dedik. Biontech için de aynı şeyi yaptılar. İlla bir aracı olacak. Yahu niye aracı olsun. Halen aşı konusunda ciddi sorunlarımız var. Halen kamuoyu sağlıklı olarak bilgilendirilmiyor. Sözleşmeyi de biz kendi olanaklarımızla bulduk, kamuoyuna deklere ettik. Emin olun Sağlık Bakanının sözleşmeden haberi bile yok. Böyle bir tablo olur mu? Aşının parasını verirsiniz, sözleşmeyi yaparsınız, gelir 50 milyon doz aşı.. Ne demektir; 25 milyon kişinin aşılı olması demektir, şubat sonunda. Hazirana geldik şimdi. Aşı yok."

“PARLAMENTO YETKİSİZ”

Bu ve benzer pek çok sorunu çözebileceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu süreç içinde biraz zor aşılacak, öyle görülüyor. Ama ben umutsuz olmayın diyorum. Bütün sorunlar çözülebilir. Çözeceğiz, kararlıyız. Gerçekten bunu çok samimi olarak ifade ediyorum. Sizler de ülkenin sağlıklı yönetilmediğini bir şekilde görüyorsunuz. Biz de görüyoruz ve bire bir tanığıyız. Bu soruyu sormak bile neredeyse siyasette suç unsuru haline geldi. Parlamentonun bunu araştırması lazım. Neden niçin oluyor, bu aşılar neden gelmiyor diye. Ama parlamento da bu konuda yetkisiz konuda. Araştırma yapamıyor, çünkü karar alamıyor. Böyle bir tablomuz var" dedi.

BU SEZONU DA HEBA ETMEK İSTEMİYORUZ

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ise şöyle konuştu:

"Aydın'ın Kuşadası ve Didim ilçeleri Türkiye'de turizmin gelişmesinde mihenk taşıdır. Böylesine önemli bir sektörü kaderine terk edemeyiz, etmemeliyiz. Fakat gerek sektöre yeterince kıymet verilmemesinden, gerekse pandemi sürecinin kötü, hatta çok kötü yönetilmesinden kaynaklı turizm kaderine terk edilmiştir. Geçen seneki turizm sezonu heba edilmiş ve maalesef bu yıl için de gerekli adımlarda geç kalınmıştır. Birçok kesimin geçim kaynağı olan bu sektörü ayakta tutarak ülkemiz turizminin önünü açmak istiyoruz. Bunu da çok geç olmadan yapmak istiyoruz. Bugün burada turizme verdiğimiz değeri göstermek ve bu sezonu da heba etmemek için elimizden gelen gayreti göstermek için sizlerle bir araya geldik. İnancımız odur ki güzel günler çok yakın. Şimdi bu toplantının Aydın'ımıza ve Türkiye'mize hayırlı olmasın temenni ediyoruz."

 

Kaynak: anka