İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde telefondan telsiz sesi açıp, kendilerini polis gibi tanıtarak gasp amacıyla girdikleri evde bıçakladıkları yabancı uyruklu Naif El Naif'i öldürdükleri gerekçesiyle gözaltına alınan, yabancı uyruklu 8 şüpheliden 2'si tutuklandı. 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'ndeki bir adreste dün gece 01.15'te meydana gelen olayda, telefondan polis telsizi sesi açarak kendilerini polis gibi tanıtan şüpheliler, bir grup yabancı uyruklu kişinin yaşadığı adrese gasp amacıyla girmeye çalıştı. Aralarında yabancı uyruklu kişilerin de olduğu gasp girişiminde bulunanlar ile evde yaşayanlar arasında arbede çıktı. Bu sırada aldığı bıçak darbesiyle yaralanan yabancı uyruklu Naif El Nafif, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından, saldırganlar Amile N. (26), Ferhat A. (20) ve Rahman M. (21) ile Abdulkadir F. (28), Numan M. (23), Metehan K. (21), Mehmet K. (19) ve Mehmet E.'yi (33) Bayrampaşa'da saklandıkları yerde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadesi alınan şüpheliler tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si tutuklandı, 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

 

Kaynak: anka