GAYE ŞEYMA CAN

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflarının izinsiz çekilmesine ilişkin olarak 10,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava ertelendi. Kaftancıoğlu, "Fotoğrafların çekilmesi ve kendisine aktarılması hususunda bir talimatım yoktur. İlçe başkanının bana gönderdiği bir fotoğraf yoktur, benim böyle bir fotoğrafı twitter hesabından paylaşımım yoktur" dedi.

Anadolu Adliyesi 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu ve avukatlar katıldı. CHP milletvekilleri de duruşmayı izledi. 

"BENİM FOTOĞRAF ÇEKİLMESİNE YÖNELİK BİR TALİMATIM YOKTUR"

Canan Kaftancıoğlu duruşmadaki savunmasında, "Benim CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'a müştekinin özel mülkünün fotoğraflarının çekilmesi ve kendisine aktarılması hususunda bir talimatım yoktur. İlçe başkanının bana gönderdiği bir fotoğraf yoktur, benim böyle bir fotoğrafı twitter hesabından paylaşımım yoktur. Belirtilen yazı Sabah gazetesinin yazısıdır. Paylaşım, bu yazının eleştirisi kapsamındadır. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

Duruşma savcısı, Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldığı ifade edilen tweetin Sabah gazetesinde yayınlanan bir haberle ilgili olduğunu söylediğine dikkat çekerek, belirtilen haber ve yorumların ekran görüntüleri, paylaşımların kronolojik sırasının tespiti için bilirkişiye gönderilmesini talep etti.

Savcının talebini kabul eden hakim, bilirkişi raporu hazırlanması için duruşmayı 24 Aralık'a erteledi.

 

 

Kaynak: anka