İçişleri Bakanlığı, 17 Mayıs - 1 Haziran arasında uygulanacak kademeli normalleşme kurallarını açıkladı. Bakanlığın genelgesine göre, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, sinema salonu, gazino, taverna, birahane, nargile salonu, halı saha, spor salonu, sauna ve hamam gibi işletmelerde kısıtlama devam edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 17 Mayıs itibariyle kademeli normalleşme sürecine geçileceğini duyurmasının ardından, İçişleri Bakanlığı, normalleşme kurallarını yayımladığı genelge ile duyurdu. 

Bakanlığın genelgesine göre, hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında hafta sonları ise Cuma günü saat 21.00'dan başlayarak Pazartesi sabah 05.00'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 

Kademeli normalleşme kurallarına göre, 65 yaş üstü yurttaşlardan iki doz aşısını yaptıranlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi tutulmayacak. Aşısını yaptırmayan 65 yaş üzeri yurttaşlar ise hafta içi 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. 

Genelgede, işletmelere ilişkin yapılan açıklamada ise, kahvehane, kıraathane, kafe, dernek lokali, çay bahçesi, sinema salonu, gazino, taverna, birahane, nargile salonu, halı saha, sauna, spor salonu, yüzme havuzu, hamam gibi yerler 1 Haziran'a kadar sürecek kademeli normalleşme kurallarına göre kapalı kalmaya devam edecek.

RESTORANLARDA GEL-AL VE PAKET SERVİS

Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerleri, hafta içi 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis, hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecekler.

AVM'LER AÇIK

Alışveriş merkezleri ise hafta sonları kapalı olacak fakat, hafta içi saat 10.00 ile 20.00 arasında açık olacak. 

 

Kaynak: anka