İzmir’in Narlıdere İlçesinde, balık tüketme alışkanlığının artırılması ve tüketicilerde farkındalık oluşturulması amacıyla “Balık Sağlıktır” temalı bir etkinlik düzenlendi.İZMİR (İGFA) - Narlıdere'de Sahilevleri Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen’in yanında ilçe kurum amirleri, siyasi partilerin temsilcileri ve balıkçılar katıldı.

Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, denizlerdeki dengeyi hep birlikte korumak gerektiğini kaydederek, "Bizler bu anlamda üzerimize düşeni yapıyoruz ama asıl iş balıkçılarımızda. Bu noktada onlara Allah’tan kolaylıklar diliyorum, emekleri çok kutsal" dedi.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, 21 Kasım Balıkçılar Gününü de kutlamak amaçlı düzenlenen Balık Sağlıktır Etkinliği kapsamında balıkçılar ve tüketicilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu potansiyel kendiliğinden olmuyor, demek ki İzmirli balıkçılarımız suyun altındaki bu değerin farkındalar. 1 Eylül itibariyle av sezonunu açtık. Bu suyun altındaki dünyayı, varlığımızı koruyacak olan da balıkçılarımız" dedi.

Konuşmalar sonrasında Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İl Müdürü Mustafa Özen ve Narlıdere Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erkan Zeytin kendi elleriyle hazırladıkları balıkları tüm katılımcılara ikram etti.

Kaynak: igf