İzmir'in kuzey ilçelerinden Dikili, Foça ve Aliağa'da fırtına etkili oldu. Dikili'de fırtına nedeniyle sahilde bağlı 40'ın üzerinde tekne battı. Dikili Belediye Başkanı CHP'li Adil Kırgöz, bir an önce ikinci balıkçı barınağının yapılmasını istedi.

İzmir'in kuzey aksında yer alan Dikili, Foça, Aliağa gibi ilçelerin kıyı kesimlerinde şiddetli fırtına etkili oluyor. Saatteki hızı 100 km'ye kadar ulaşan fırtına nedeniyle Dikili Sevgi Yolu'nda sahile bağlı 40'tan fazla balıkçı teknesi su alıp battı. Birbirine çarparak parçalanan teknelerden kopan parçalar ise kıyıya vurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki vapur seferlerini iptal etti. Ardından kontrollü olarak tekrar başlattı.

İKİNCİ BALIKÇI BARINAĞI YAPILSIN

Bir açıklama yapan Dikili Belediye Başkanı CHP'li Adil Kırgöz, "Gerçekten bugün bir felaket yaşandı sabah saatlerinden bu yana. Çevre ilçeler ve Ayvalık'ta da büyük hasar var. Doğal felaketlere diyecek sözümüz yok. Ama tedbirlerin de bir an önce alınması lazım. Dikili ekmeğini denizden sağlayan bir ilçe. Evlerini burada batan teknelerle geçindiriyorlar. 40'ın üzerinde tekne battı. Balıkçı barınağımız yeterli değil. Bir an önce ikinci balıkçı barınağının ilçeye kazandırılmasını istiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı'nın çalışmaları var biliyorum. Teşekkür ediyorum ama bu çalışmaların hızlandırılması lazım. Ümitle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir'de fırtına yer yer devam ediyor.

 

Kaynak: anka