İzmir Adnan Menderes Havalimanı yakınındaki Gaziemir Sarnıç Piknik Alanı'nda orman yangını çıktı. Uçakların iniş kalkış ekseninde yer alan, kritik bir noktada çıkan yangına çok sayıda ekip sevk edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

İzmir'in Gaziemir İlçesi'ndeki Sarnıç Piknik Alanı'nda akşam saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede ormanlık bölgeye yayınlan ve mezarlık yakınında daha çok etkili olan yangın, korku panik yarattı. Alevler ve göğe yükselen dumanlar, Sarnıç'ın hemen yanı başındaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan da net bir şekilde görüldü.

Uçakların iniş kalkış ekseninde yer alan, kritik bir noktada çıkan yangına çok sayıda ekip sevk edildi. 1 helikopter ve 8 arazözle yapılan müdahale sonunda yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına başlandı.

YASAĞA RAĞMEN PİKNİKÇİLER VARDI...

Ancak, İzmir'de 3 gün önce ormanlık alanlara giriş valilik kararıyla yasaklanmasına rağmen, yangının çıktığı bölgede çok sayıda piknikçinin olması dikkati çekti.

HALUK LEVENT DUYURDU

Kritik bölgedeki yangını, sanatçı Haluk Levent de sosyal medya hesabından "Ahbaplar gönderdi. Şuan Gaziemir Sarnıç" notuyla duyurdu.

Kaynak: anka