İzmir’deki Buca Belediyesi, Antalya Manavgat’taki yangında söndürme ve tahliye çalışmalarına katılıyor. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Bu dar zamanda bir kişinin dahi omzuna dokunup gülümsetebildiysek ne mutlu bize. Ekiplerimiz cansiperane çalışıyor ama bu güzel sözler bize yorgunluk nedir unutturuyor" dedi.

Buca Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ekipler; Manavgat’tan Akseki ve Gündoğmuş'a kadar olan afet bölgesinde çalışma yürüttü. Bölgeye giden BUCAKUT ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına katıldı.

Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, afet bölgesindeki üreticilere yardım etti. Ekipler, hayvan ambulansıyla bölgedeki hayvanlara müdahale etti ve beslenme olanağı sağladı.

İkram araçları ise hem yurttaşlara hem saha emekçilerine destek oldu.

Bölgede yaptığı çalışmalarla, ekipleri bizzat koordine eden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Bu dar zamanda bir kişinin dahi omzuna dokunup gülümsetebildiysek ne mutlu bize. Ekiplerimiz cansiperane çalışıyor ama bu güzel sözler bize yorgunluk nedir unutturuyor" dedi.

AFETZEDELERDEN TEŞEKKÜR

Günlerdir bölgede çalışma yürüten ekipler, çevrede zor günler geçiren afetzedelere moral oldu. Buca Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmasına teşekkür eden yurttaşlar şu ifadeleri kullandı:

Şakir Özdemir: “Buca Belediyesi yazan tişörtleri gördüğüm zaman kendi kendime gururlandım. Çok hoşuma gitti. Yardımı bir yana bırakın o insanları görmek bile beni memnun etti. Biz yalnız değiliz herkes bizim arkamızda.”

Hüseyin Tokaç: “Buca Belediyesi geldi bizim çayımızı, kahvaltımızı verdi. Bundan iyisi can sağlığı. Sağ olun var olun, belediyeye teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza sürekli hizmet ediyorlar.”

Abdullah Öncel: “Türkiye’nin değişik yerlerinden buraya araçlar geldi. Özellikle Buca Belediyesi’nin araçlarını görünce çok memnun olduk. Karşılıksız ikramlarda bulunuyor. Vatandaşın hizmet alacağı yerde konumlandırılmış. Hizmeti buraya tahsis edenlere teşekkür ederiz. Diğer belediyelere de örnek olmasını dileriz.”

6 KİŞİNİN YÜKÜNÜ ALDILAR 60 KİŞİLİK YARDIMLARI OLDU

Ali İhsan Özdemir: “İlçemizin üç cephesi de yanıyor. Allah razı olsun. Bizim en azından 6 -7 kişilik işin yükünü aldınız. Çok teşekkür ediyoruz, belediyemize ve başkanımıza. 6 kişinin yükünü aldığınız için bize 60 kişilik yardımınız oldu.”

Asım Deniz Akıncı: “Biz 5 günden beri yoğun bir yangın tehdidiyle karşı karşıyayız, ilçemiz tehdit altında. Bizi İzmir Buca’dan yalnız bırakmayan Erhan başkanımıza çok teşekkür ederiz. Gerek hayvan ambulansı gerekse ikram araçlarıyla bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ederim.”

HAYVANLARA TEDAVİ DESTEĞİ

Buca Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin kırsalda yapmış olduğu klinik ve kurtarma çalışmalarına teşekkür eden vatandaşlar ise “Yangın çıktı, mahsur kaldık. Ahıra kadar geldi yandı; hayvanlarımız mahsur kaldı. Saat 01.00 gibi Buca Belediyesi’nden ekiplerimiz geldi kurtardı. Hayvanlarımıza ilaç verdiler, bize yardım ettiler, çok teşekkür ederim Allah hepimizin yardımcısı olsun. Allah razı olsun” diye konuştu.

 

Kaynak: anka