TUĞÇE BİÇER

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi; 15 Ekim’den itibaren il il planladıkları ziyaret programı ile anlatmaya hazırlanıyor. Ziyaret programının Eskişehir ile başlayacağını söyleyen Erdem, “Tüm Türkiye’de, ‘İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ seferberliği başlatacağız. Hedefimizde bütün Türkiye var, yedi bölgeye gideceğiz. Vatandaşlarımızın yüzde 70’i parlamenter sisteme dönmek istiyor” dedi.

İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, pek çok kentte İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i anlatacakları programı, ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Hedeflerinde tüm Türkiye’nin olduğunu söyleyen Erdem, programın ilk durağının, 15 Ekim’de Eskişehir olacağını belirtti.

Erdem, “Bu program öncelikle İYİ Parti’nin il ve ilçe teşkilatlarıyla paylaşım toplantısı olacak. Aynı zamanda o illerdeki baroları ziyaret edeceğiz, illerdeki kanaat önderlerine gideceğiz. Sanayi odası, ticaret odası gibi başkanlıkları ziyaret edeceğiz, üniversitelerde rektörler ile bir araya geleceğiz” dedi.

Erdem, program kapsamında Adana’ya ise CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile gideceklerini söyledi.

Erdem’in programa ilişkin değerlendirmesi şöyle:

"YEDİ BÖLGEYE GİDECEĞİZ: Tüm Türkiye’de, ‘İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ seferberliği başlatacağız. Hedefimizde bütün Türkiye var, yedi bölgeye gideceğiz. Bazen bölgelerdeki en büyük ile giderek vatandaşların gelmeleri mümkün ve kolay olan diğer yan illeri de birleştirmemiz söz konusu olabilir. 15-16 Ekim’de Eskişehir’de olacağız. Mersin ile devam edeceğiz. Adana’ya gideceğiz, Karadeniz’e geçeceğiz, daha önce Gaziantep’e gideceğiz. Bütün illeri bu şekilde dolaşacağız.

HEYET OLARAK GİDECEĞİZ: İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi anlatmaya, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Başkanlığı olarak gidiyoruz. Başkanı olarak ben bulunacağım ve başkan yardımcılarımız ile heyet halinde illerimize gideceğiz. İl ve ilçelerimizde partilerimizin neferlerine, İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile neyi amaçladığımızı vatandaşlarımıza en doğru şekilde anlatabilsinler diye bu çalışmayı yapıyoruz. Bu ilk başta parti içi bir çalışma. Parlamenter sistemin toplumda karşılığını kamuoyu araştırmaları ve genel başkanımızın il il gezdiği her gün vatandaşlardan gelen geri bildirimler ve talepler ile görebiliyoruz.

PROGRAM BASINA AÇIK OLACAK: Program basına açık olacak. Basın mensuplarımızı, bu çalışmalarımızı kamuoyuna yansıtmak için davet ediyoruz. Türkiye’nin ekonomik sıkıntılarının, dış ilişkilerdeki sıkışmasının, üniversite öğrencilerinin yatacak yurt bile bulamamasının, aklınıza gelebilecek her türlü yönetim sisteminin iflas etmesinin, yönetimdeki krizin sebebi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne bir gün bile dayanacak gücü olmayan vatandaşlarımıza bu çalışmaları anlatmaları için basın mensuplarını bize yardım etmeye davet ediyoruz.

DEVA VE GELECEK PARTİSİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ: Adana ziyaretini, CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile yapacağız. İttifak olarak da DEVA ve Gelecek Partisi ile de Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve Türkiye’nin geleceği olarak ortak ilkeler ile birlikte çalışıyoruz.

VATANDAŞLARIN YÜZDE 70’İ PARLAMENTER SİSTEME DÖNMEK İSTİYOR: Her gittiğimiz yerde, ‘Parlamenter sisteme ne zaman dönüyoruz, ne zaman tek adam rejiminden kurtulacağız?’ soruları ile karşılaşıyorum. Kesinlikle inanıyorum ki bugün için vatandaşlarımızın yüzde 70’i parlamenter sisteme dönmek istiyor. Kamuoyu araştırmaları da bunu bire bir gösteriyor."

 

Kaynak: anka