İstanbul'da, Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) finansal ayağına düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 29 kişi gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren şirketlerde SGK kaydı bulunan kişilerden, diğer bankalardan kredi çekerek veya başka yöntemlerle Asya Katılım Bankası'nı fonlayan, örgütün tepe yöneticileri ile irtibat kaydı bulunan, KHK ile kapatılan sendika ve derneklerde üyelik kaydı olan, şüpheli hesap hareketleri ile örgüt üyesi olduklarına dair aleyhlerinde ifadeler bulunan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

İkamet kayıtları İstanbul'da olan 37 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonlarda 29 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan incelemelerde 2 şüphelinin Covid-19 hastalığı sebebiyle yoğun bakımda olduğu, 4 şüphelinin ise yurt dışına çıktığı tespit edildi. Firari 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, şüphelilerin Asya Katılım Bankası’nı fonladığı, örgütün tepe yöneticileriyle irtibat kaydı bulunduğu, KHK ile kapatılan sendika ve derneklerde üyelik kaydı olduğu, şüpheli hesap hareketleri ile örgüt üyesi olduklarına dair aleyhlerinde ifadeler bulunduğu belirlendi. Dijital incelemede şüphelilerin örgüt içi motivasyonu artırmak amacıyla birbirlerine e-posta gönderdikleri, ayrıca 7 Haziran 2015 seçimleri öncesi örgüt üyelerini müşahit olmak için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurmaya yönlendirdikleri tespit edildi.

 

Kaynak: anka