İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla 3 bin 914 ekip görevlendirdi. Bayram öncesi ve sırasında İstanbul’un asayiş ve güvenliğini sağlamak için 19 bin 923 personel görev yapacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Kurban Bayramı öncesi ve sonrası halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak ve rahat bir bayram geçirebilmeleri amacıyla ilimiz genelinde Asayiş ve Trafik yönünden en üst seviyede gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır" denildi.

Açıklamaya göre; İstanbul’da bayram öncesi ve süresince 569 trafik ekibinde bin 74 trafik personeli görev yapacak. İstanbul genelinde, diğer birimlerle birlikte toplam 3 bin 914 ekip, 19 bin 923 personelle görevinin başında olacak.

Görevlendirilen personel, bayram öncesi ve süresince vatandaşların yoğun olarak kullandığı 4 otogar ve cep otogarı, il giriş ve çıkışları başta olmak üzere 8 uygulama noktası, 102 alışveriş merkezi, 303 kurban satış ve kesim alanı, 270 mezarlık, 3 bin 530 camii ve 19 ilçenin 33 sahil bandı ve plajlarında İstanbul'un asayişini ve güvenliğini sağlayacak.

Şehir içi trafik denetimi ile ilgili olarak vatandaşların yoğun olarak kullandığı kavşak ve sokaklarda gerekli trafik tanzimi ve düzeni, yeteri kadar ekip ya da personel ile sağlanacak. Trafik kazalarını asgari seviyeye indirmek amacıyla il sınırları içerisinde trafik tedbirleri de artırıldı.

Kaynak: anka