GAYE ŞEYMA CAN

İstanbul Gaziosmanpaşa’da, laf atma sebebiyle başladığı iddia edilen kavgada 17 yaşındaki Hayrettin Perçem’in ölümüne neden olan Kasım Çağlarlar ve Harun Özkara, 20’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay, Hayrettin Perçem’in 2016 yılında öldürülmesine ilişkin davada yargılanan sanıklara daha önce ‘tahrik indirimi’ yapılarak verilen 18 yıl 4’er aylık hapis cezasını az bularak kararı bozmuştu. Bunun üzerine İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın karar duruşması dün yapıldı.

Tutuklu sanık Harun Özkara, duruşmada, “Ben olay tarihinde 18 yaşında cahildim. Benim kimseyi yaralama veya öldürme kastım yoktu. Hayrettin benim yanımdan koşup gidiyor. Ben peşinden koşmuyorum. Benim yanımdan sağlam bir şekilde aşağıya koştu” diyerek kendisini savundu.

Diğer tutulu sanık Kasım Çağlarlar ise savunmasında, “Benim elimde bıçak yoktu. Hamle yaptım ama elimde bıçak yoktu. Vereceğiniz karara saygılıyım” dedi.

Son sözleri sorulan sanık Özkara, “Ben burada çökmüş durumdayım. Perişan haldeyim” diye konuştu. Çağlarlar ise "Bir diyeceğim yoktur" demekle yetindi. 

HAKSIZ TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ

Mahkeme, tutuklu sanıklar Kasım Çağlarlar ile Harun Özkara’ya bu kez "çocuğu kasten öldürmek" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, eylemin haksız tahrik altında işlendiğine kanaat getirerek indirim uyguladı ve cezayı 24’er yıla indirdi. Mahkeme, ayrıca duruşmalardaki tutumlarından dolayı iyi hal indirimi uygulayarak sanıklara verdiği cezayı 20’şer yıla düşürdü.

 

 

Kaynak: anka