İstanbul'da 1 Haziran- 9 Temmuz arasında düzenlenen operasyonlarda 123 kaçak göçmen ile 17 insan kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlilerince; 1 Haziran- 9 Temmuz arasında göçmen kaçakçılığına yönelik 8 ayrı operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda göçmen kaçakçılığı yaptıkları şüphesiyle 17 şüpheli ve 123 kaçak göçmen yakalandı.

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda 3 minibüs, bir otobüs, 10 kamp malzemesi, 2 deniz aracı, 2 kürek, 6 cep telefonu, göçmen kaçakçılığından elde edilen 11 bin 215 TL ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerden 6’sı işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlarca serbest bırakıldı, 3 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, aralarında örgüt liderinin de olduğu 8 şüpheli ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SURİYE UYRUKLU 2 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Ayrıca, İstanbul Atatürk Havalimanı kargo terminalinde yük taşımacılığı yapan bir TIR'ın dorsesinde Suriye uyruklu 3 kişinin olduğu bilgisi üzerine yapılan çalışmalarda 2 kişi yakalandı. Yapılan araştırmalarda şüphelilerin, 500 euro karşılığında kaçakçılarla anlaştıkları ve TIR'ın dorsesinin mührüne zarar vermeden özel bir yöntem kullanarak dorse kapağını açtıkları tespit edildi. X-RAY cihazlarının içerideki vücut ısısını tespit etmesine engel olmak için de yolcuların kendilerini özel yapılı bir alüminyum folyoya sardıkları belirlendi.

Olayla ilgili yakalanan 2 şüpheliden 1’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, diğer şüpheliyse ifadesinin alınmasının ardından adli makamlarca serbest bırakıldı.

 

Kaynak: anka