HABER: EDDA SÖNMEZ  - KAMERA: ADEM KARABAYIR 

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, 105 bin 750 paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla bağlantılı iki şüpheli yakalandı. Şüphelilerden F.T. tutuklanırken, A.K’nin polisteki ifade işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Bu arada, ele geçirilen kaçak sigaralar emniyetin avlusunda sergilendi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, istihbarat çalışmaları sonucunda kente doğu ve güneydoğu illerinden 2 araçla yüklü miktarda kaçak sigara sokulacağı bilgisine ulaştı. Kamyonetler, polis ekiplerince kent girişinden itibaren adım adım takip edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında 18 ve 19 Mayıs’ta “Öfke” isimli tütün detektörü köpek ile Tuzla ve Esenyurt’ta söz konusu iki ayrı araca operasyon düzenleyen emniyet ekipleri, içinde muhtelif eşya ile kamufle edilmiş piyasa değeri 1 milyon 300 bin lirayı bulan 105 bin 750 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Kaçak sigaraların, İstanbul’a doğu ve güneydoğu illerinden yasal kargo süsü verilerek getirildiği, zulalı olarak tabir edilen kamyonlara gizli tertibat ile saklandığı öğrenildi.

Kaçakçılıkta kullanılan iki araca el konulurken, kaçak sigaralarla bağlantılı A.K. ve F.T. adlı iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerden F.T, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.K''nin emniyetteki işlemlerinin ise henüz sürdüğü belirtildi.

Bu arada, ele geçirilen 105 bin 750 paket kaçak sigara İstanbul Emniyet Müdürlüğü avlusunda sergilendi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Polis kamerasına yansıyan takip anları

Araçlara düzenlenen operasyon

Kamyonetlerde ele geçirilen kaçak sigara paketleri

Sigaraların İstanbul Emniyet avlusunda sergilenmesi

 

Kaynak: anka