RAMİZ KAAN OKTAR

Sakarya merkezli olarak beş ilde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında IŞİD’ın Deyrizor bölgesi güvenlik emiri A.S. ile cami ve mescit sorumlusu H.K.’nın da bulunduğu 6 kişi yakalandı. Şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü IŞİD’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya merkezli 5 ilde operasyon düzenledi. Operasyonlarda, IŞİD’in internette yayınladığı görüntülerde örgüt adına propaganda yapan ve Deyrizor bölgesi güvenlik emiri olduğu tespit edilen A.S. ile cami ve mescit sorumlusu olduğu saptanan H.K.’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, Deyrizor bölgesi güvenlik emiri Suriye uyruklu A.S., cami ve mescit sorumlusu Suriye uyruklu H.K. ve örgüt içinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen Irak uyruklu O.A.I.J. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan internette IŞİD adına yayınlanan videoda, insanlara zorla biat yemini ettirildiği tespit edildi.

Kaynak: anka