İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sınavsız tıp eğitiminin sivilleri değil sadece Katar silahlı kuvvetlerini kapsadığını belirterek, “20’den fazla dost ve müttefik ülkenin askeri öğrencileri de Türkiye’de öğrenim görmektedir” dedi.

İletişim Başkanı Altun, Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi verileceği yönündeki haberler üzerine Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü’nün sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsadığını bildirdi. Fahrettin Altun’un konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"20'DEN FAZLA DOST VE MÜTTEFİK ÜLKENİN ASKERİ ÖĞRENCİLERİ DE TÜRKİYE'DE ÖĞRENİM GÖRMEKTEDİR"

"Bazı yayın organlarında ‘Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi’ şeklinde çarpıtılarak yansıtılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye ve Katar arasında imzalanan ‘Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü’ sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsamaktadır. Katar haricinde; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Azerbaycan, Kazakistan, Afganistan, Arnavutluk, Moldova, Gambiya, Somali ve Güney Kore'nin de bulunduğu 20’den fazla dost ve müttefik ülkenin askeri öğrencileri de Türkiye’de öğrenim görmektedir. Türkiye, dost ve müttefik ülkelerle karşılıklı tecrübe ve imkanlardan yararlanarak ilişkilerini daha da derinleştirmeye devam edecektir. Yalan ve iftira ile kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanların yalanlarını yüzlerine vurmaya devam edeceğiz."

 

 

Kaynak: anka