DİLAN KUTLU 

İzmir Bergama’da 50 yıldır eğitim veren Cumhuriyet Anadolu Lisesi kapatılmak istenince veliler imza kampanyası başlattı. Veli-Der, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz'ın, “akademik başarısının düşük olması ve çevresinde uyuşturucu madde satılması” gerekçesiyle okulu kapatmak istediğini açıkladı. Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Gürbüz ise, “Bize 'Akademik başarı düşük' dendi. Ama şu anda baraj puanları kalktığı için akademik başarının düşük olması tezi direkt çöpe gitti” dedi.

İzmir Bergama’da 50 yıldır faaliyetini sürdüren Cumhuriyet Anadolu Lisesi kapatılmak isteniyor. 369 öğrencinin eğitim gördüğü üç katlı okul binasında, Bergama’nın köylerinde yaşayan ve ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin konakladığı 92 kişilik bir pansiyon da bulunuyor.

Bergama Veli-Der yaptığı yazılı basın açıklamasında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın velilere, “akademik başarısının düşük olması ve okul çevresinde uyuşturucu madde satılması” gerekçesiyle okulun kapatılmak istendiğini söylediği aktarıldı. 

Veli-Der açıklamasında, “Bu okul kapatıldığında liseye gitmek isteyenler servis veya minibüs ücreti ödemek zorunda kalacaklar. Geçimini zor sağlayan aileler çocuklarını 3-4 kilometre uzaklıktaki liselere gönderecek ayrıca yol ve yemek parası ödeyeceklerdir. Ödeyemeyen ise okula gidemeyecektir” denildi. Açıklama şöyle:

"İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ‘HERKES BAŞININ ÇARESİNE BAKSIN’ DEMEKTEDİR”

“Üniversitelere girişte YÖK baraj puanı kaldırılmış, neredeyse üniversite sınavına giren herkes başarılı saymaktayken Bergama ilçe Milli Eğitim Müdürü’nün istediği hangi başarıdır. Elektrik, su faturasını ödeyemeyen, evine ekmek götürmek için günlük 120-130 TL’ye tarlada çalışan veliler hangi parayla çocuklarına özel ders aldıracaktır. Okulun kapatılmasını istemeyen veliler ile konuşması dahi skandal ifadelerdir. Tüm çocukların dertleri ile dertlenmesi gereken İlçe Milli Eğitim Müdürü ‘herkes başının çaresine baksın’ diyebilmektedir. Bergama halkını Cumhuriyet Anadolu Lisesine sahip çıkmaya çağırıyoruz.” 

"MAHALLELİ OLARAK, OKULUMUZUN KAPATILMASINI İSTEMİYORUZ"

Veliler, Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin kapatılmaması için bugün imza kampanyası da başlattı. Okulun kapanmaması için “Gerekli ne varsa yapacağız” diyen Okul Aile Birliği Başkanı Ayşe Gürbüz, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Akademik başarısı düşük dendi bize, ama şu anda barajlar kalktığı için akademik başarının düşük olması tezi direkt çöpe gitti. Deprem riski var dediler elimizde fiziki kontrol raporları yok. Ayrıca deprem riski varsa Osman Nuri Ortaokulu bizim binaya neden geldi? Üstelik bu okulun buradan gitmesi buradaki mahalle çocuklarının 4-5 kilometre uzaktaki başka okullara gitmesi demek. Bu da ailelere ekstra bir külfet olacak.

Bergama’nın Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne ihtiyaç var. Bu okul köklü bir okul, kesinlikle yok edilmemesi gerekiyor. Okulumda 369 öğrencimiz var. 20 farklı dersliğimiz var. 50 yıllık geçmişi olan bir sürü iyi mezunlar vermiş bir okul neden başarısız olarak kabul ediliyor. Başarısız olabilir ama bunu iyileştirmek kimin elinde? Neden iyileştirme yoluna gidilmiyor da direkt kapatılma yoluna gidiliyor. Mahalleli olarak, okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz.”

 

Kaynak: anka